Boerschappen helpt Limburgse fruitboerderij van ‘verzopen’ kersen af.

Boerschappen helpt Limburgse fruitboerderij van ‘verzopen’ kersen af.

Redactie Baaz

Maaltijdboxenbedrijf Boerschappen, ZLTO en De Fruitboerderij uit Baarlo werken samen om 40 duizend kilo beschadigde morellen kersen tot 100% puur sap te verwerken. Deze actie volgt na de heftige regenval en overstromingen van vorige week in Limburg. Nederlanders kunnen nu Limburgers in nood een handje helpen door per direct 100% puur kersensap te bestellen.

Afgelopen week viel er een extreme hoeveelheid regen in Nederland, België en Duitsland met grote overstromingen tot gevolg. De kersen van de Familie Görtz uit het Limburgse Baarlo houden van water, maar hebben zoveel regenwater opgezogen in een korte tijd dat de kersen barsten. En dit terwijl de kersen bijna klaar waren om te oogsten. Normaal gesproken worden de morellen op siroop gezet en daarom moeten ze er perfect uitzien. Omdat de kersen beschadigd zijn, kan kersenteler Susanne Görtz de kersen niet meer kwijt. Er zit echter al een jaar lang bloed, zweet en tranen in de teelt van de kersen. Maar die kunnen nu dus niet geoogst worden. De kersen zijn dus dubbel zo zuur dit jaar! 

40 duizend kilo kersen 

In de 60 hectare tellende boomgaard is nog slechts 10 procent van de kersen te gebruiken. Na een hartenkreet van Susanne Görtz zoekt maaltijdboxenbedrijf Boerschappen samen met boerenclubs ZLTO en LLTB  toch een goede bestemming voor deze 40 duizend kilo supergezonde morellen kersen. “Na zo’n vreselijk intense week is het heel fijn om met positieve dingen bezig te zijn. We zijn dan ook heel blij dat Boerschappen ons helpt om dit seizoen een klein beetje te redden.” zegt kersenteler Susanne Görtz. Ze wil nog extra kwijt: “We krijgen een eerlijke prijs voor de kersen en op deze manier hopen we tóch nog een mooie bestemming te vinden voor onze prachtige en lekkere kersen, want laten hangen zou helemaal zonde zijn.”

Supergezonde Morellensap

Boerschappen laat de 40.000 kilo morellen kersen persen tot 100% puur morellensap. Dit jaar dubbel zo zuur, wanwege de natuurlijke smaak van de morellen en het schrijnende verhaal uit Limburg. Maar vooral ook super gezond en met een goed gevoel. Morellensap staat bekend om de vele gezonde eigenschappen, zoals het bevorderen van de aanmaak van melatonine, ontstekingsremmende werking en het positieve effect op spierherstel.

De sappen worden verkocht per 6 flessen en zijn te bestellen via www.boerschappen.nl/kersen. Hier vind je ook alle informatie over deze actie. 

Het sap kan worden thuisbezorgd of worden opgehaald bij één van de 30 Pick Up Points door heel Nederland. Uitlevering is voorzien dit najaar (november 2021).

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie