Top 5 vakantievriendelijke bedrijven

Top 5 vakantievriendelijke bedrijven

Redactie Baaz
Vakantie is belangrijk. Hoewel het vakantiegevoel al na een paar dagen weer weg is, zorgt een vakantie voor een grotere buffer tegen toekomstige stressoren, herstel van een drukke werkperiode en helpt het werknemers om dagelijske beslommeringen in perspectief te brengen.

Veel bedrijven zien vakantie echter als een noodzakelijk kwaad waardoor de halve afdeling twee maanden per jaar op z'n gat ligt. Maar er zijn bedrijven die vakantie stimuleren en zelfs werknemers betalen om een aantal dagen weg te gaan. Dit zijn de top vijf Amerikaanse bedrijven waar je als vakantieliefhebber moet solliciteren. Wel eerst even naar de States verhuizen, natuurlijk...

5. Basecamp

Het webontwikkelingsbedrijf Basecamp betaalt al zeven jaar de vakanties van hun werknemers. Elke jaar kan elke werknemer die langer dan een jaar bij het bedrijf in dienst is kiezen uit één van zestien vakanties die tussen de 4 en 5 duizend dollar waard zijn. De meeste zijn specifiek gericht op bepaalde soorten reizigers zoals alleenstaanden of stelletjes.

4. SteelHouse

Marketing en reclamebureau SteelHouse geeft zijn werknemers elk jaar $ 2.000,- om een vakantie te boeken. Als mensen niet het geld hebben om een vakantie te boeken, kunnen ze de creditcard van het bedrijf gebruiken om zo de reis te betalen.

3. BambooHR

BambooHR, het bedrijf achter HR-software, biedt werknemers ook $ 2.000,- per jaar om op reis te gaan. Elke werknemer die langer dan zes maanden voor het bedrijf werkt heeft hier recht op en kan met het geld een reis boeken naar eigen keus.

2. G Adventures

Reisorganisatie G Adventure biedt werknemers die een jaar voor het bedrijf werken de mogelijkheid om op één van de 700 reizen te gaan die het bedrijf aanbiedt. Deze staan bekend als 'familiarization trips' en helpen werknemers bekend te raken met het aanbod van het bedrijf. Als je genoeg vakantiedagen hebt verdiend, vergoed het bedrijf een vakantie van 16 of 17 dagen ter waarde van $ 3.000,- en vluchten tot $ 750,-.

1 FullContent

FullContent is een content managing bedrijf dat al sinds 2012 $ 7.500,- per werknemer per jaar geeft voor vakanties. Werknemers hebben recht op dit bedrag mits ze zich aan de drie regels houden. Werknemers moeten op vakantie gaan, ze mogen niet hun werkmail checken en ze mogen absoluut niet werken. 

Voor meer informatie over het belang van vakantie kun je het proefschrift van J. de Bloom lezen via deze link.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie