Top 5 steden om een onderneming te starten

Top 5 steden om een onderneming te starten

Redactie Baaz

Er zijn verschillende redenen waarom de keuze voor een plek waar je een bedrijf start belangrijk is. Denk maar aan een concentratie van startups die in hetzelfde bedrijfsklimaat een succesvolle onderneming willen starten. Of aan de mogelijkheden om efficiënt een netwerk op te bouwen in de branche waarin je een bedrijf start.

Het is niet voor niets dat een kantoor huren Amsterdam populair is om een bedrijf te beginnen. Wat dat betreft zijn er meerdere steden in Nederland die bovenaan de lijst staan om een onderneming te starten.

1. Amsterdam
Amsterdam is zeker een van de top 5 steden om een onderneming te starten. Een van de redenen is het ondernemersklimaat met het oog op het gemak om zaken te doen. Bovendien is er in Amsterdam sprake van een echte ondernemerscultuur. Ook is het aanbod van kantoorruimtes gevarieerd en groot te noemen. Dat betekent dat er altijd een passend kantoor te vinden is dat afgestemd is op de bedrijfsomvang.

2. Den Haag
De steden in de Randstad zijn populair om een onderneming te starten. Dat geldt eveneens voor Den Haag. In deze plaats zijn er opties om bedrijven in allerlei sectoren te starten. Een van de populaire branches is het starten van een bedrijf in de bouwnijverheid. Ook biedt Den Haag uitstekende kansen om een sociale onderneming te beginnen. Dat zijn bedrijven die een maatschappelijke impact hebben. Het huren van een kantoor in Den Haag is relatief eenvoudig met een breed aanbod, zoals op https://www.tauro.nl/.

3. Rotterdam
Rotterdam is een stad waar het werken de mensen in het bloed zit en waar steeds meer jongeren de keuze maken voor zichzelf te beginnen. In dat licht bezien is Rotterdam een uitstekende plek om een onderneming te starten. De logistieke branche is populair voor een eigen bedrijf, maar ook de detailhandel en horeca scoren goed.

4. Tilburg
Tilburg is een van de steden waar veel ondersteuning beschikbaar is om een eigen bedrijf te starten. Het is een ondernemersstad waar het MKB sterk vertegenwoordigd is. Hier krijg je als starter de mogelijkheid om te pionieren. Er zijn allerlei evenementen bij te wonen die gericht zijn op starters.

5. Groningen
Groningen is een echte studentenstad en er zijn veel studenten die voor zichzelf beginnen. De jonge ondernemers richten zich hier vooral op digitale dienstverlening, zoals het starten met een online marketingbureau. Er is een startersloket waar je als beginnend ondernemer met allerlei vragen terechtkunt.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie