Tips voor jouw bedrijfskledingkeuze

Tips voor jouw bedrijfskledingkeuze

Redactie Baaz
Als je een bedrijf hebt, dan moeten jouw werknemers natuurlijk ook iets aan. Sommige ondernemers kiezen ervoor om hun personeel te laten werken in eigen kleding, maar de ervaring leert dat de meeste bazen er uiteindelijk toch voor kiezen om hun personeel bedrijfskleding te laten dragen. Hier een aantal tips bij het kiezen van bedrijfskleding.

Strenge eisen

Volgens de belastingdienst mag bedrijfskleding niet zomaar ter beschikking worden gesteld aan werknemers. Het moet aan een aantal eisen voldoen. Zo moet er bijvoorbeeld minimaal zeventig vierkante centimeter aan bedrukking zichtbaar zijn en moet de kleding niet door kunnen gaan voor gewone kleding. 

Ook is het in bepaalde branches verplicht om bedrijfskleding te hebben die waterafstotend, brandvertragend of extra hygiënisch is. Alle kleding in de voedingsmiddelenindustrie moet bijvoorbeeld extra heet gewassen kunnen worden. 

1. Bestel de juiste maten 

Het spreekt natuurlijk voor zich, maar het is erg belangrijk om de juiste maten te bestellen. Niet alleen is dit fijn voor de werknemer, om er representabel uit te zien dient de kleding van een werknemer wel te passen. Bestel dus altijd wat extra maten en het liefst een maatje te groot dan te klein. 

2. Meer is minder 

Wanneer ondernemers bedrijfskleding gaan ontwerpen, willen zij hier vaak zoveel mogelijk op laten bedrukken. Dit is echter helemaal niet slim. Het bedrijfslogo en de naam van het bedrijf is vaak al voldoende. 

3. Kies de juiste kleuren 

Natuurlijk is het leuk om op te vallen, maar je werknemers moeten ook een zekere mate van professionaliteit uitstralen naar de klant. Bij het kiezen van de kleuren voor de kleding kan je de doelgroep van jouw product in je achterhoofd houden. Oudere, conservatieve mensen houden vaak van donkere kleuren zoals donkerblauw of bordeaux. Wanneer je doelgroep jongeren is kan je kiezen voor fellere, vrolijkere kleuren. 

4. Zorg voor voldoende pixels 

Je wilt natuurlijk wel dat het logo van jouw bedrijf zo goed mogelijk tot zijn recht komt. Als je een foto uploadt, zorg er dan voor dat het bestand van voldoende kwaliteit is. 

Bedrijfskleding bedrukken via reclameland is de ideale plek om bedrijfskleding te laten bedrukken. Het wordt snel geleverd, is goede kwaliteit en ook nog eens vrij goedkoop. 
 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie