Tips om beter te leren schrijven

Tips om beter te leren schrijven

Redactie Baaz

Als ondernemer wordt je praktisch betaald voor je ideeën en gedachten. Maar deze ideeën en gedachten worden tien keer sterker als je ze ook goed kunt opschrijven. En laat dat nou niet zo moeilijk zijn als men misschien denkt.

Schrijven 

Met deze tips kun je binnen no time veel beter schrijven. En het is echt niet moeilijk, maar wel belangrijk. Buiten het beheersen van de Nederlandse taal, je kunt uiteraard zonder gekke zinsconstructies een verhaal op papier krijgen, is het ook een pre als je een verhaal op een leuke en interessante manier kunt overbrengen.

Breng een duidelijke boodschap over

Voor je begint met het schrijven van een stuk tekst moet je goed weten aan wie je het schrijft en wat je wilt overbrengen. Als je je doelgroep helder hebt weet je ook meteen in wat voor context je de informatie moet plaatsen. Doe research en bedenk het doel dat je met je tekst wilt bereiken.

Begin gewoon

Het heeft geen zin om uren na te denken over de titel of over de eerste zinnen. Dat komt later wel. Wat je beter kunt doen is gewoon beginnen met schrijven. Zet zoveel mogelijk informatie op papier en ga achteraf pas schrappen en aanpassen.

Houd het doel in beeld

Je schrijft met een bepaald doel. Houd dit doel ook dan de hele tijd in gedachten terwijl je bezig bent met schrijven. Niets is zo vervelend als het lezen van een stuk tekst waarbij de schrijver zich compleet heeft laten gaan in persoonlijke details die niets met het grote geheel te maken hebben.

Gebruik sterke zinnen

Ook hier geldt weer dat je niet om het onderwerp heen moet draaien. Zeg waar het op staat. Je kunt bijvoorbeeld zeggen: De aandelen zijn in een hele korte tijd nogal verminderd in waarde. Wat je ook kunt zeggen is: De aandelen zijn niks meer waard. Een beetje overdreven, ok, maar de boodschap is wel duidelijk.

Als je beter kunt schrijven heeft dan op veel vlakken zijn voordelen. Ook je mondelinge communicatie kan er een boost door krijgen, evenals je Facebook of LinkedIn-posts. Het klinkt misschien onbenullig maar het geschreven woord is enorm belangrijk.

 

Lees ook: De personal touch van een blog

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie