Tilburgse Ilza Keeman wint gouden Shopping Awards met haar Koekatelier

Tilburgse Ilza Keeman wint gouden Shopping Awards met haar Koekatelier

Redactie Baaz

De Tilburgse Ilza Keeman is in de prijzen gevallen met haar webshop Koekatelier. Ze heeft de publieksprijs van de Shopping Awards 2022 gewonnen in de categorie DIY & Hobby.

Keeman begon haar webshop nog geen twee jaar geleden met de missie (hobby)bakkers op een eenvoudige en snelle manier jaloersmakend mooie koekjes te laten bakken. “Ik had nooit kunnen bedenken dat mijn liefde voor bakken nog eens een award zou opleveren”, zegt ze hierover.

Van plan naar award

Keeman timmert inmiddels flink aan de weg met het grootste assortiment Nederlandstalige koekstempels. Haar webshop heeft sinds de eerste stempel een stabiele groei doorgemaakt. Als coachee in het Next Level programma bij Succes met je Webshop werd er na een te snelle groei in het eerste jaar de strategische basis gelegd voor de afgelopen maanden. Webshopsuccescoach en e-commerce-specialist Astrid van der Made van Succes met je Webshop bouwde de eerste webshop en is trots op Keeman. “En dan vooral op hoe Ilza van een plan naar zo’n succesvol bedrijf is gegroeid. Ze heeft keihard gewerkt en het succes is haar meer dan gegund.”

Van engineer tot bakken

Onderneemster Ilza Keeman begon met koekjes bakken tijdens haar herstel van een heftige periode in haar leven. Om bezig te zijn, haar gedachten te verzetten en vrolijk te worden van de heerlijke geur die een oven vol koekjes door het huis verspreidde. Binnen een paar maanden kocht Ilza haar eerste 3D-printer om zelf koekuitstekers te ontwerpen en zo uniekere koekjes te bakken. Al snel had ze haar achtergrond in engineering samengevoegd met de hernieuwde liefde voor bakken. Koekatelier was geborenet koek. Wat begon met een eenvoudig koekje bakken als hobby is inmiddels uitgegroeid tot een atelier met 3D-printers en een lasermachine. Hiermee levert ze zowel collectie als maatwerk koekstempels aan alle hobby- en professionele bakkers in de Benelux.

Shopping Awards 2022

Eerder dit jaar schreef Ilza haar bedrijf in voor de Shopping Awards 2022. Dit is de vak- en publieksprijs voor webwinkels in Nederland die gebruiksvriendelijkheid, snelheid en gemak hoog in het vaandel hebben staan. De awards werden eerder gewonnen door bedrijven als Bol.com, Greetz en My Juwelery. Koekatelier is een klein, snelgroeiend bedrijf waarin Keeman bijna het hele proces van ontwerpen tot fabriceren en versturen nog zelf doet. Daarom hoopt ze vooral op een aantal goede tips uit het benchmarkt rapport om haar webshop nog beter te laten functioneren. De gouden publieksprijs krijgt een plek in het atelier.

Over Koekatelier:
Het Koekatelier is de webshop van Ilza Keeman. Deze Tilburgse onderneemster sleepte hiermee een gouden Shopping Award in de wacht . Twee jaar geleden startte ze haar bedrijf vanuit een liefde voor bakken, sindsdien maakte het bedrijf een snelle groei door. Keeman is onderdeel van het Next Level programma bij Succes met je Webshop waarmee de basis werd gelegd van het succes.

Website: Koekatelier

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie