Krijg meer gedaan in één dag

Tijdmanagement met 100 blokken

Redactie Baaz
Je hebt elke dag maar 24 uur. Soms heb je echter zo veel te doen dat je zou willen dat er nog wel een uur of acht bij zou komen. Op dit soort dagen kan het juiste tijdsmanagement het verschil maken tussen succes of mislukking. Vandaag licht Baaz het 100-blokken schema toe.

De meeste mensen slapen zo'n 7 tot 8 uur per dag. Dit betekent dat er nog ongeveer 1.000 minuten overblijven. Als je dit opdeelt in 100 blokken van 10 minuten, wordt het mogelijk om heel makkelijk en uiterst efficiënt je dag in te delen.Tijdmanagement met blokkenLees ook: Interessante boeken voor ondernemers met weinig tijd

100 blokken in de praktijk

Om dit systeem goed toe te passen kan het nuttig zijn om een raster van 100 blokken uit te printen en voor je op tafel neer te leggen. Probeer vervolgens je hele dag aan de hand van dit raster in te delen.  Denk overal over na; hoeveel blokken duurt het om een maaltijd te koken, hoeveel blokken wil ik lezen, et cetera. Heb je dit gedaan, kijk dan welke blokken flexibel zijn en welke niet. Probeer dit een paar dagen te volgen en je zal zien dat je meer gedaan zal krijgen dan je voor mogelijk hebt gehouden.

Wil je een printversie van zo'n raster om het schema zelf eens te proberen, klik dan op deze link.

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie