Tesla Model 3 vanaf februari eindelijk in Nederland

Ruben den Boer
Het heeft even geduurd, maar in februari 2019 komt de Tesla Model 3 eindelijk naar Nederland. Dat maakte het bedrijf woensdag bekend. Nederlanders die een aanbetaling van € 1.000,- hebben gedaan kunnen hun nieuwe auto vanaf nu samenstellen. Afhankelijk van de opties worden de eerste Tesla 3’s met een Nederlands kenteken in februari geleverd.

Zoals gebruikelijk introduceert Tesla eerst de dure versie van z’n nieuwe model. Voor de Tesla Model 3 betekent dat dat de Long Range All-Wheel Drive begint bij € 58.800,- en de Performance-versie bij €69.700,-. De kans is groot dat er later ook goedkopere modellen op de markt komen. Ooit beloofde Elon Musk een Tesla Model 3 van $ 35.000, dat zit er voorlopig nog niet in, aangezien Tesla ernstige productieproblemen heeft ervaren bij de productie van hun Model 3.

Tesla’s duurder voor leaserijders

Het feit dat de eerste Tesla Model 3’s pas in februari 2019 op de Nederlandse wegen zullen verschijnen, is nadelig voor ondernemers. Zij kunnen dan namelijk niet meer profiteren van de huidige bijtellingsregels die nu gelden. Die schrijven voor elektrische auto’s namelijk een laag tarief voor van slechts 4 procent. Vanaf januari geldt dat lage tarief alleen nog maar voor auto’s tot € 50.000,-. Iedereen die een duurdere auto koopt, bijvoorbeeld een Tesla Model 3, zal moeten geloven aan het hoge tarief van 22 procent.

afbeelding van Ruben den Boer

Ruben den Boer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Ruben