Tesla maakt wederom verlies

Jordi Smit
Autobedrijf Tesla heeft in het tweede kwartaal van 2019 wederom verlies gemaakt. Het bedrijf leidde een verlies van 408 miljoen dollar.

Verlies Tesla

Het verlies van het autobedrijf is echter niet geheel zonder reden gemaakt. Tesla gaf namelijk een bedrag uit aan de reorganisatie van het bedrijf: naar verluidt zo'n 117 miljoen dollar. Binnen dit bedrag vallen overigens ook andere eenmalige lasten.

Recordproductie

Verder heeft de maker van elektrische auto's ook een hoop positief nieuws te melden. Zo produceerde Tesla meer voertuigen dan ooit in een kwartaal (87.000 stuks) en leverde het ook meer af (ruim 95.000 auto's). Dit laatste zorgde voor een operationele kasstroom van 614 miljoen dollar. Als we dit vervolgens combineren met een uitgifte van aandelen en obligaties van 2,4 miljard dollar, dan komen we uit op een bedrag van 5 miljard dollar dat in de kas zit.

LEES OOK: Tesla past prijzen en aanbod aan

Productie Tesla

Tesla heeft zich de komende tijd voorgenomen aan het einde van dit jaar 10.000 voertuigen per week te produceren. Het krijgt daarbij hulp van de Chinese Gigafactory in Shanghai die in het vierde kwartaal moet worden geopend. Bovendien gaat de bouw van de Europese Gigafactory vooruit.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi