Tesla past prijzen en aanbod aan

Fenna Kiebert
Tesla heeft zijn prijzen en het aanbod van de Model S, 3 en X iets aangepast. Dit is gedaan om het aankoopproces makkelijker te maken voor de klant.

Na het positieve nieuws dat Tesla meer auto's dan ooit geproduceerd en geleverd heeft in het tweede kwartaal van dit jaar, verandert de autofabrikant iets aan de prijsstrategie. De auto’s werden eerder in prijs verlaagd, maar door het standaard maken van Autopilot ging dit niet echt meer op. De prijsveranderingen zijn niet gericht om de Model 3, maar op de grotere modellen. Tesla zegt dat dit gedaan wordt om het aankoopproces voor de klant makkelijker te maken.

Tesla Model S en Tesla Model X

Voor Tesla Model S en Tesla Model X gelden de grootste veranderingen. Allereerst wordt de standaardkleur wit. Voorheen was dit zwart, maar nu mag daar € 800,- extra voor betaald worden. Echt een verbetering in prijs is dit niet, omdat zwart de populairste kleur voor een Tesla is. Daarnaast zijn de duurste opties nog verder uitgebreid. De auto’s krijgen namelijk standaard de Ludicrous Mode geïnstalleerd. Een optie die voorheen maar liefst € 9.700,- kostte.

LEES OOK: Tesla verhoogt productie elektrische auto's

Tesla's in Nederland

Er zijn nu zo’n 25.000 Tesla's in Nederland te vinden. Door de aankomende wijziging in BPM en dus ook in de lease-tarieven, wordt verwacht dat dit aantal snel zal toenemen. Daarnaast heeft Tesla aangegeven dat ze binnen een maand de ver vooruit bestelde Tesla Model 3 af kunnen leveren, dus ook dit zorgt voor meer Tesla’s op de Nederlandse wegen.

Nog een voordeel is het bijtellingstarief dat komt kijken bij het importeren van de Model S en X uit het buitenland. Door deze in te voeren wordt er nog geprofiteerd van het bijtellingstarief van vorig jaar. Hierdoor krijgen eigenaren een flinke subsidie van de staat. Dit bedrag kan zelfs oplopen tot maar liefst € 20.000,-.

afbeelding van Fenna Kiebert

Fenna Kiebert | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fenna