Tesla koopt accumaker Maxwell Technologies

Jordi Smit
Tesla koopt accumaker Maxwell Technologies. De bouwer van elektrische auto's betaalt ongeveer 218 miljoen dollar (190 miljoen euro) in aandelen voor de onderneming, die eerder in opspraak kwam door fraudezaken.

Speciale energieopslagtechnologie

Voor Tesla betekent deze relatief kleine deal de toevoeging van een speciale energieopslagtechnologie die topman Elon Musk eerder als zeer belangrijk voor de toekomst van elektrische auto's had omschreven. Maxwell Technologies bestaat al sinds 1965 en maakt onder meer zogeheten ultracapacitors, waarmee extreem snel energie kan worden opgeladen.

Maxwell Technologies niet onomstreden

De accumaker is niet onomstreden. De deal komt iets minder dan een jaar nadat er bij het bedrijf fraude was gemeld. Een voormalige medewerker werd ervan beschuldigd omzetcijfers kunstmatig te hebben opgekrikt. Maxwell schikte die zaak voor bijna 3 miljoen dollar, omgerekend zo'n 2,6 miljoen euro.

LEES OOK: Tesla maakt Model 3 nog goedkoper

Opspraak Maxwell Technologies 2011

In 2011 raakte Maxwell Technologies ook al in opspraak. Toen schikte de onderneming na beschuldigingen dat ze in China overheidsfunctionarissen zou hebben omgekocht.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi