Tesla brengt elektrische pick-uptruck uit

Tesla brengt elektrische pick-uptruck uit

Redactie Baaz

De nieuwe elektrische pick-uptruck komt onder de naam Cybertruck naar buiten. Tesla-topman Elon Musk maakt bekend de elektrische pick-uptruck op 21 november te presenteren.

Cybertruck

Op Twitter kondigt de Tesla-topman de komst van de elektrische pick-uptruck, Cybertruck, aan. Teasers tonen delen van de auto die voor vele moeilijk te plaatsen zijn. Ook de uitspraken van Elon Musk maken het een raadsel. Zo heeft hij het over het 'pantserinfanterievoertuig van de toekomst' dat zich laat besturen als een Porsche 911.

elektrische pick-uptruck tesla

Onthulling vijfde model

De elektrische pick-uptruck wordt het vijfde model van Tesla naast de Model 3, Model S, Model X en Model Y. Op 21 november onthult Musk de elektrische pick-uptruck in de buurt van zijn andere onderneming, SpaceX in Californië.  

Elektrische pick-uptruck van concurrentie 

De tijd tussen presentatie en productie is vaak groot bij Tesla. Daarom gaan we ervanuit dat de elektrische pick-uptruck in 2020 nog niet op de weg te vinden is. Dit geeft de concurrentie de tijd om met eenzelfde soort concept te komen. Zo heeft Ford bekendgemaakt een elektrische versie van de F-150-pick-uptruck te produceren. Ook Rivian begint in de loop van 2020 met de bouw van zijn versie van een elektrische pick-uptruck.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie