Tekort personeel rijst de pan uit

Tekort personeel rijst de pan uit

Redactie Baaz
De krapte op de arbeidsmarkt neemt steeds verder toe, zo blijkt nu ook uit onderzoek van het UWV. Werkgevers van acht op de twaalf provincies hebben steeds meer moeite om goed personeel te vinden.

Tekort personeel loopt op

Ter vergelijking: twee jaar geleden had nog geen enkele privincie last van de krapte op de arbeidsmarkt. Het tekort neemt in een razend tempo toe. Uitsluitend in Flevoland, Drenthe, Friesland en Groningen was eind 2019 nog een gemiddelde arbeidsmarkt, meldt het UWV.

Bepaalde beroepsgroepen

Toch zien we ook veranderingen in de vier provincies waar het op de arbeidsmarkt nog wel 'goed' gaat. Werkgevers in deze provincies hebben in bepaalde beroepsgroepen ook last van tekort aan personeel. Zo is de arbeidsmarkt voor ICT-personeel vrijwel in elke provincie krap te noemen.

LEES OOK: Vrouwen combineren 'werk prive balans' beter

Zeeland grootste tekort personeel

Werkgevers in Zeeland hebben de meeste last van het tekort aan personeel. Vooral in dienstverlenende beroepen zoals dat van schoonmakers of horecapersoneel is het hier ingewikkeld om nieuwe mensen te vinden, maar ook aan technisch en ICT-personeel is sprake van een tekort op de arbeidsmarkt.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie