SUV-offensief ŠKODA krijgt vervolg met KAROQ

SUV-offensief ŠKODA krijgt vervolg met KAROQ

Redactie Baaz
ŠKODA stelt zijn nieuwe compacte SUV voor aan het grote publiek: de KAROQ.

Als eerste ŠKODA beschikt dit model over een digitaal instrumentenpaneel. Het dynamische design met tal van kristalvormige elementen is tot stand gekomen aan de hand van de nieuwe SUV-designtaal van het merk. 

De compacte SUV is 4.382 millimeter lang, 1.841 millimeter breed en 1.605 millimeter hoog. De lange wielbasis van 2.638 millimeter zorgt voor een riant ruimteaanbod voor de passagiers. De bagageruimte heeft een inhoud van 521 liter met de rugleuning van de achterbank omhoog. Als deze wordt omgeklapt, wordt dit verhoogd naar 1.630 liter. 

Tot de uitrustingshighlights behoren het virtuele pedaal waarmee de achterklep met een simpele voetbeweging kan worden geopend en de VarioFlex-achterstoelen. Deze zorgen voor nog meer flexibiliteit in het interieur, de inhoud van de bagageruimte heeft in dit geval een inhoud van 479 tot 588 liter. Het VarioFlex-systeem bestaat uit drie separate zitplaatsen achterin, die per stuk versteld en verwijderd kunnen worden. Daarmee verandert de compacte SUV bijna in een bestelwagen, met een maximale bagageruimte van 1.810 liter.

De digitaalste ŠKODA

De ŠKODA KAROQ is de ‘digitaalste’ auto in het modellengamma van ŠKODA. Als eerste ŠKODA kan de compacte SUV worden voorzien van een vrij programmeerbaar, digitaal instrumentenpaneel. De weergaven kunnen naar eigen inzichten worden vormgegeven en ze zijn gekoppeld aan het infotainmentsysteem. State-of-the-art connectiviteit maakt het rijden bijzonder comfortabel en veilig. 

De ŠKODA KAROQ beschikt over de nieuwste infotainmentsystemen. Tal van capacitieve touchdisplays zijn voorzien van het voor ŠKODA kenmerkende glasdesign. Dankzij de LTE-module en WLAN-hotspot, die ervoor zorgt dat de mobiele apparaten van de passagiers toegang hebben tot internet, zijn de inzittenden van de ŠKODA KAROQ altijd verbonden. De Phonebox maakt draadloos opladen mogelijk en koppelt de smartphone aan de dakantenne voor een nog sterkere verbinding.

 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie