Suiteness dé oplossing voor de zakelijk reiziger?

Suiteness dé oplossing voor de zakelijk reiziger?

Redactie Baaz
Zakenreisje? Via Suiteness kunnen gasten online duizenden suites boeken.

Suites vormen een klasse apart in de hotelwereld. Wereldwijd zijn er weliswaar  honderdduizenden hotelsuites, het merendeel is maar voor 20 procent bezet en staat de rest van het jaar leeg. Daarbij komt nog dat de beste en meest exclusieve suites nauwelijks te boeken zijn via de sites van het hotel. Blijkbaar denken veel hoteleigenaars dat ze over een loyaal VIP-cohort beschikken of zijn ze bang exclusiviteit te verliezen door de suites aan een breder publiek ter beschikking te stellen. Gevolg: tonnen aan gederfde inkomsten. 

Suiteness in New York en Miami

Enter Suiteness, een boekingssite in Las Vegas, New York, Los Angeles, Miami, London en binnenkort ook in San Francisco. Via deze site kunnen gasten online duizenden suites boeken. Het aanbod varieert van de typische suite die net iets groter is dan een standaard hotelkamer tot ultra-luxe suites waar je tienduizenden dollars per overnachting voor moet ophoesten 

Gat in de markt

Volgens Robbie Bhathal en Kyle Killion, oprichters van Suiteness, zijn suites vooral veel praktischer dan standaard hotelkamers – veel families hebben meerdere slaapkamers nodig, maar willen graag bij elkaar op de kamer overnachten. Een aanname die versterkt wordt door het feit dat 60 procent van alle Airbnb-boekingen complete huizen zijn met meerdere slaapkamers.

Kamers op Suiteness kunnen ofwel direct geboekt worden of via het hotel. Veel hotels willen namelijk graag nog een vinger aan de pols houden. Logisch, je laat niet Jan en alleman toe in je meest exclusieve suite. 

Verdienen en datamining

Suiteness ontvangt een percentage van het hotel plus de data van gasten die geïnteresseerd zijn in een suite. Met deze informatie wil Suiteness een databank vullen waarmee hotels beter inzicht krijgen in de vraag naar suites – iets waarvan hotels vooralsnog geen clue hebben. Uiteindelijk is het de bedoeling om aan de hand van deze data algoritmes te ontwikkelen waarmee dynamisch geprijsd kan worden (wat in de luchtvaartsector al heel gewoon is). Suiteness biedt gebruikers ook een soort ‘conciërge-programma’ waarmee gasten ervaringen en events kunnen boeken. En waarmee Suiteness natuurlijk extra invulling geeft aan haar relatiebeheer.
 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie