Succesvolle kinderen? Beloon hun inzet

Succesvolle kinderen? Beloon hun inzet

Redactie Baaz

Iedere ouder gunt zijn kind het beste en hoopt dat zijn kind gelukkig en succesvol wordt. Helaas heb je niet alles in de hand en moeten kinderen toch echt zelf aan de slag om succesvol te worden. Gelukkig zijn er wel manieren waarop je je kind kan stimuleren. De belangrijkste: beloon inzet.

De belangrijkste manier om kinderen te stimuleren om hard te werken en succesvol te worden is door succes te belonen. Tot zover waarschijnlijk niks nieuws. Maar een onderzoek van Dr. Carol Dweck heeft uitgewezen dat het niet alleen belangrijk is om succes te belonen, maar vooral de inzet.

Lees ook: Weg met die twijfels: in zeven stappen naar succes

Talent of ontwikkeling

De belangrijkste uitkomst van het onderzoek is dat we kinderen moeten leren dat bepaalde eigenschappen niet alleen aangeboren zijn, maar dat ze eigenschappen ook kunnen ontwikkelen en dat dit belangrijker is dat aangeboren talenten. Door kinderen te belonen als ze écht hun best hebben gedaan op voortgang hebben geboekt, stimuleer je ze om zichzelf verder te ontwikkelen en creëer je een drang om zichzelf te blijven ontwikkelen.

Het stimuleren van ontwikkeling door inzet en vooruitgang te belonen werkt al bij kinderen vanaf drie jaar, dus je kan er al vroeg bij zijn.

Kijk voor meer informatie op de website van Carol Dweck.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie