Stripe lanceert Tax for platforms

Stripe lanceert Tax for platforms

Redactie Baaz

Stripe, een financieel infrastructuurplatform voor bedrijven, heeft vandaag Stripe Tax for platforms gelanceerd, waardoor platformen die Stripe Connect gebruiken Stripe Tax als dienst kunnen aanbieden aan hun klanten.

Tax for platforms: Vereenvoudiging van Omzetbelasting en Btw voor Software Platforms.

"Hulp bij omzetbelasting en btw is de meest aangevraagde functionaliteit door gebruikers van ons platform", zegt Michael Carney, product lead voor Stripe Tax. "We hebben Stripe Tax ontwikkeld omdat het een logische uitbreiding is van de verwerking van betalingen. Met ‘Tax voor platforms’ kunnen platformen dit aanbieden aan hun eigen gebruikers en hen zo helpen met alle aspecten van de transaction lifecycle."

Duizenden software platforms waaronder Mindbody, Squarespace en WooCommerce zijn gebouwd op Connect. Ze zijn actief in vrijwel elke branche, van kappers en klusbedrijven tot verhuurders van vakantiewoningen, en bieden miljoenen bedrijven, groot of klein, toegang tot de online-economie. En met ‘Tax for platforms’ maken we het nu nog makkelijker voor bedrijven om over de grens te verkopen, door een no-code oplossing te bieden voor de complexe belastingvereisten die internationale uitbreiding met zich meebrengt. 

De fiscale uitdagingen van wereldwijde e-commerce oplossen

Platformen ondersteunen al lange tijd de betalingsbehoeften van hun gebruikers, zodat ze via Connect zaken kunnen doen met klanten over de hele wereld. Maar ze waren nog niet in staat om hun gebruikers tools te bieden voor het beheren van belastingverplichtingen op die transacties. Dit heeft gebruikers gedwongen om complexe belastingnaleving zelf te organiseren, waardoor ze worden geconfronteerd met boetes en rente bovenop niet-ingevorderde belastingen als ze het niet helemaal goed doen. 

De uitdaging is enorm, voor een groot deel omdat het belastinglandschap voortdurend verandert: vorig jaar waren er alleen al in de VS meer dan 600 wijzigingen in de omzetbelastingregels en -tarieven, en een nog groter aantal wijzigingen op het gebied van BTW in de EU. Uit een recent onderzoek van Stripe blijkt dat 18% van de bedrijven de complexiteit van de belastingen aanhaalt als de reden waarom ze geen internationale expansie nastreven.

Stripe Tax, gelanceerd in 2021, berekent en int automatisch de juiste omzetbelasting, BTW en GST in meer dan 40 verschillende landen en in alle Amerikaanse staten. Tax versnelt ook het aangifteproces door middel van geautomatiseerde, locatie specifieke rapportage voor elke Amerikaanse staat, en biedt overzichtsrapportages die kunnen worden ingediend in alle landen waarin een bedrijf is geregistreerd als belastingplichtig. Het aantal bedrijven dat Tax gebruikt is de afgelopen 12 maanden verdrievoudigd, maar het product was tot nu toe alleen beschikbaar voor directe Stripe-gebruikers, niet voor bedrijven die Stripe via een platform gebruiken.

Met ‘Tax voor platforms’ kunnen platformen het product nu aanbieden aan bedrijven die op hen zijn aangesloten, zodat ze automatisch aan hun verplichtingen op het gebied van omzetbelasting, BTW en GST kunnen voldoen. Tax biedt de platformen ook de mogelijkheid om een meer geïntegreerde oplossing aan te bieden, hun aanbod te differentiëren en nieuwe inkomstenbronnen aan te boren.

Voortzetting van de platformrevolutie

Platformen die een complete set van ondersteunende diensten aanbieden, stimuleren het economische succes van hun gebruikers terwijl ze tegelijkertijd de 'stickiness' van hun product vergroten. Een goed voorbeeld is Thinkific, een softwareplatform dat ontwikkelaars van educatieve softwareprogramma's de tools biedt die ze nodig hebben om e-learning diensten te ontwerpen, op de markt te brengen en te verkopen. Thinkific maakt het haar partners nu gemakkelijk om alle toepasselijke belastingen te berekenen, te innen en te rapporteren over de betalingen die ze ontvangen. 

"Onze makers verkopen digitale producten in het hele land en over de hele wereld. We hoorden steeds van ze dat ze echt worstelen met belastingen. Het is vrijwel ondoenlijk om op de hoogte te blijven van alle verschillende belastingwetten. Met Stripe Tax kunnen we hen een oplossing bieden die het berekenen en innen van belastingen op transacties automatiseert, zodat ze minder tijd hoeven te besteden aan het regelen van belastingen en meer tijd hebben om hun bedrijf te laten groeien", zegt Peter Fitzpatrick, vice president of commerce bij Thinkific.

"Thinkific heeft alle functies die we ooit zouden kunnen dromen voor onze business. Het is geweldig om hun voortdurende innovatie te zien. Nu hoeven we niet eens meer na te denken over belastingen - de droom van iedere ondernemer," aldus Busy Works Beats, een ontwikkelaar die is aangesloten bij Thinkific. 

Tax for platforms is beschikbaar in alle landen waar Connect en Tax beschikbaar zijn. Platformen die Tax naar hun klanten willen brengen, kunnen hier meer informatie vinden.

Naast Tax kan Connect worden gecombineerd met veel andere Stripe producten en diensten om de gebruikerservaring aan te passen aan specifieke use cases. Deze omvatten POS-betalingen met Stripe Terminal, het uitgeven van betaalkaarten met Stripe Issuing, het beheren van terugkerende inkomsten met Stripe Billing, en nog veel meer. 

 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie