Stress? Denk hier eens aan!
Weg met stress, lees deze tips!

Stress? Denk hier eens aan!

Redactie Baaz

Je ontkomt er als ondernemer niet aan: stress! Soms noodzakelijk, meestal vervelend. Daarom vijf tips voor een snelle ontstressing.

Wat te doen tegen stress

​Deadlines? Nieuwe klant? Belasting en administratie? Dan ontkom je zelden aan stressmomenten. Erg vervelend – we beiden je vijf korte adviezen waarmee je het stressgevoel gedeeltelijk of misschien wel helemaal kunt onderdrukken. 

Beweging

Start en eindig je werkdag met lichaamsbeweging. Het hoeft echt niet urenlang loodpompen in de sportschool te zijn, een paar simpele oefeningen naast je bed kan al genoeg zijn. Bij het sporten komt endorfine vrij, het stofje geeft je energie voor de hele dag en vermindert eventuele stressgevoelens. 

Groene thee

Blijf weg van de koffiemachine, laat de blikjes Coca-Cola in de koelkast staan en Red Bull is al helemaal uit den boze. Drink op je werk gewoon eens groene thee. Het drankje bevat stoffen die bewezen rust in je lijf en geest brengen. 

Weg achter dat scherm

Begin de dag met bewegen, eindig de dag met bewegen. En beweeg tijdens de werkdag. Even weg vanachter de computer. Geef je ogen en lijf even wat rust. A change of scene helpt tegen stress en geeft je hernieuwde energie. 

Afspraken

Kijk uit met een overdaad aan afspraken, beloftes en verbintenissen. Je agenda loopt vol en je krijgt stress van de lange lijst aan meetings en belletjes. Prioriteer. Je kan niet met iedereen in zee gaan voor korte of lange tijd. Een iets minder volle agenda geeft letterlijk lucht. 

Geurtjes tegen stress

Het klinkt misschien wat zweverig, maar lekkere luchtjes rondom je werkplek helpen de stress te verlichten. Wierrookstokjes, geurkaarsen en aromatherapie: het schijnt te werken. Overdrijf echter niet, een kantoor dat naar een ontplofte luchtverfrisserfabriek met dennenappel en lentebloesem geurt, is voor niemand fijn.

​Welk effect heeft stress op ondernemers? Josette Dijkhuizen schreef er een proefschrift over.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie