Stop met geestdodende vergaderingen, start het debat!

Stop met geestdodende vergaderingen, start het debat!

Redactie Baaz

Nederland vergadert zich suf. Dagelijks praten managers over nieuwe organisatiedoelen, mission statements en visies. Het leidt meestal tot wollige nota's vol braaftaal die in een la verdwijnen en zelden tot keuzes.

Volgens Gijs Weenink kan het anders. Weenink is een warm pleitbezorger van scherpe debatten die organisaties helpen om keuzes te maken. In dit boek beschrijft Weenink de 21 belangrijkste debatten die volgens hem in elke organisatie gevoerd moeten worden. 

Je krijgt 21 concrete stellingen waarmee je met je medewerkers direct het debat kunt aangaan. Het zijn stellingen die schuren: soms ben je het eens met een stelling, soms oneens. En dat is precies de bedoeling: durf te kiezen!

Argumenten en praktijkvoorbeelden

In het boek staan veel argumenten en praktijkvoorbeelden om te helpen samen met de medewerkers het juiste gesprek te voeren en de keuzes te maken die je organisatie verder brengen.

Gijs Weenink is directeur van De Debatacademie. Hij helpt organisaties met het maken van keuzes en begeleidt hiervoor al meer dan 25 jaar lagerhuisdebatten in binnen- en buitenland. Hij trainde meer dan 25.000 mensen in communicatievaardigheden en leidde meer dan 2.500 debatten met 250.000 mensen in heel Europa.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie