Stikstofuitspraak: negatieve gevolgen en positieve kansen

Stikstofuitspraak: negatieve gevolgen en positieve kansen

Redactie Baaz

ABN AMRO deelt in een rapport dat de bouw, vastgoedsector en landbouwsector het meest te maken gaan hebben met de stikstofuitspraak. De bank is in het onderzoek 'Stikstof waait breed over sectoren' tot de conclusie gekomen dat elke sector te maken heeft met de uitspraak, hoewel niet allemaal evenveel.

Voordelen stikstofuitspraak

De stikstofuitspraak heeft gevolgen voor landbouw, vastgoed en bouwsectoren, maar geeft ook nieuwe kansen, meldt ABN AMRO. Autohandelaren die zich focussen op de verkoop van elektrische auto's kunnen hier zeker van profiteren. Ook verhuurders en makers van elektrisch bouwmateriaal hebben een streepje voor.

stikstofuitspraak

Oplossing na de stikstofuitspraak

Het verminderen van de uitstoot kan bouwprojecten laten stilvallen wat leidt tot faillissementen onder toeleveranciers in de industriële sector. Er lopen nu achttienduizend projecten mogelijk in gevaar door de stikstofuitspraak. Projectontwikkelaars hebben ook last van de stikstofuitspraakomdat projecten vertraging oplopen of worden afgeschaft. Overheden geven minder snel vergunningen af voor projecten. Als oplossing kan er circulair en modulair worden gebouwd aan nieuwe projecten om een vergunningsprocedure te voorkomen.

Demonstranten in Den Haag

De stikstofuitspraak is de reden waarom de agrarische- en bouwsector massaal naar het Malieveld in Den Haag gaan om te demonstreren. Zo heeft de uitspraak invloed op de veestapel. Dit raakt niet alleen boeren maar ook de voerproducenten en zuivelfabrikanten.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie