Stichting Kinderen van de Voedselbank en ‘bol.com bollebozen’ schenken 460 iPads aan kinderen in armoede

Stichting Kinderen van de Voedselbank en ‘bol.com bollebozen’ schenken 460 iPads aan kinderen in armoede

Redactie Baaz

De bol.com bollebozen heeft een financiële schenking gedaan aan Stichting Kinderen van de Voedselbank om kinderen die in Nederland in armoede opgroeien van een iPad te voorzien. Vanuit deze schenking heeft de stichting 460 iPads aangeschaft die afgelopen week zijn verdeeld onder de gezinnen in hun netwerk. Steeds meer scholen gebruiken voor basis- en voortgezet onderwijs structureel tablets tijdens de lessen. Zo brengen zij kinderen vanaf jongs af aan digitale vaardigheden bij. Met deze schenking wil bol.com bollebozen kinderen die in armoede opgroeien dezelfde kansen bieden in de ontwikkeling van hun digitale vaardigheden als hun klasgenoten.

Een op de dertien kinderen in Nederland groeit op in armoede

Maurice van der Ven, oprichter van Stichting Kinderen van de Voedselbank: “Een op de dertien kinderen in Nederland groeit op in armoede. Dat betekent dat hun familie vaak niet de middelen heeft om een tablet aan te schaffen. Wanneer jij de enige bent in de klas zonder een eigen tablet, heb je minder kansen om je digitale vaardigheden te ontwikkelen. Ook leidt het in veel gevallen tot schaamte en sociale uitsluiting. Met behulp van de donatie van de bol.com bollebozen kunnen we in een keer 460 kinderen uit ons netwerk blij maken met een iPad en ze daarmee het gevoel geven erbij te horen. Daar doen we het voor.”

Dezelfde kansen als klasgenoten

De bol.com bollebozen is een community van bol.com medewerkers, partners en maatschappelijke organisaties die zich inzet om taalachterstand en het gebrek aan digitale vaardigheden bij kinderen tegen te gaan, factoren die leiden tot maatschappelijke ongelijkheid. Jori Ebskamp, Lead MVO & Duurzaamheid bij bol.com: “Om te kunnen functioneren in een maatschappij waar technologie een belangrijke plaats inneemt, is het van belang kinderen van jongs af aan digitale vaardigheden bij te brengen. Met deze schenking willen wij kinderen die in armoede opgroeien dezelfde kansen bieden in de ontwikkeling van deze vaardigheden als hun klasgenoten.”

Naast de schenking aan iPads aan Kinderen van de Voedselbank, deelden bol.com bollebozen en Stichting Kinderen van de Voedselbank in 2020 kerstcadeaus uit aan 22.000 kinderen en voorzagen zij afgelopen jaar 8.000 kinderen van een bijdrage in de aanschaf van schoolspullen. Daarnaast organiseerde bol.com bollebozen afgelopen jaar de boekieclub en startte zij een samenwerking met JINC, een organisatie die zich inzet om de kansenongelijkheid aan te pakken.  

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie