Bol.com bollebozen en JINC gaan samenwerken om kansenongelijkheid tegen te gaan

Bol.com bollebozen en JINC gaan samenwerken om kansenongelijkheid tegen te gaan

Redactie Baaz

Beeld: project Bliksemstage JINC

Om bij te dragen aan het creëren van gelijke kansen voor kinderen in Nederland, is bol.com bollebozen sinds 2 februari partner van non-profitorganisatie JINC. Samen gaan ze kinderen uit Utrechtse wijken met een sociaaleconomische achterstand op weg helpen naar een goede start op de arbeidsmarkt. De bol.com bollebozen is een community van bol.com medewerkers, partners en maatschappelijke organisaties die zich inzet om taalachterstand en het gebrek aan digitale vaardigheden bij kinderen tegen te gaan; factoren die leiden tot maatschappelijke ongelijkheid.

In Nederland groeien honderdduizenden kinderen op in wijken met veel armoede en weinig rolmodellen. Zij hebben evenveel talent als leeftijdsgenootjes uit rijkere buurten, maar krijgen vaak minder kans dit talent te ontwikkelen. Via de projecten van JINC maken ze kennis met allerlei beroepen, ontdekken ze welk werk bij hun talenten past, leren ze solliciteren en ontwikkelen ze taal- en digitale vaardigheden.

Bliksemstages en digitale vaardigheden

De bol.com bollebozen draagt financieel bij om de JINC-projecten mogelijk te maken én stelt bol.com’ers beschikbaar als vrijwilliger. Zo gaat het bedrijf onder meer meedoen met het JINC-project ‘Bliksemstage’, waarin kinderen ontdekken wat voor sectoren en beroepen er bestaan. De bol.com bollebozen organiseert gedurende het jaar vier technische Bliksemstages voor kinderen van basisscholen uit Utrechtse wijken met sociaaleconomische achterstand. Hierin leren ze meer over digitale beroepen en de vaardigheden die ervoor nodig zijn. De eerste stage vindt begin april plaats bij basisschool De Klopvaart en De Zeven Graven en wordt verzorgd door twee bol.com IT-specialisten. Daarnaast gaat de bol.com bollebozen meedoen in het JINC-project ‘Digitale Vaardigheden’. Hierin leren kinderen op speelse wijze kennismaken met programmeren.

Eerlijke kans

Daniël Roos, directeur van JINC: “Ieder kind verdient een eerlijke kans voor de toekomst. Wij proberen hen die te geven, maar we zouden dat niet kunnen doen zonder onze partners. De ervaring is dat de expertise van professionals jongeren inspireert en bij blijft, en dat het contact met de professionals hen zelfvertrouwen en inzicht in de eigen kwaliteiten geeft. Daarom zijn we ontzettend blij dat we bol.com mogen verwelkomen als nieuwe partner van JINC.”

Jori Ebskamp, Lead MVO & Duurzaamheid bij bol.com: “Bol.com is de winkel van ons allemaal en staat midden in de samenleving. We hebben de kans daar een positieve bijdrage aan te leveren. Met de bol.com bollebozen doen we dit door activiteiten en projecten te organiseren die kansenongelijkheid bij kinderen in Nederland en België tegengaan. Door samen te werken met JINC willen we onze impact vergroten én impact maken op de juiste plekken. Zo zijn de Utrechtse scholen waar JINC mee samenwerkt allemaal scholen met kinderen die net wat meer ondersteuning kunnen gebruiken bij hun taal- en digitale vaardigheden.”

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie