Sterke groei van SaaS-initiatieven, meldt Progress Software

Redactie Baaz
Het softwarehuis Progress Software ziet een sterke groei van het aantal partners dat actief bezig is met initiatieven op het gebied van Software as a Service (SaaS).
Het bedrijf telt op dit moment wereldwijd al meer dan 200 partners die deelnemen aan het SaaS Empowerment Program. Volgens Colleen Smith, Director Software as a Service bij Progress Software, zal ongeveer de helft van alle Progress-partners SaaS binnen afzienbare tijd in zijn bedrijfsmodel hebben opgenomen. Volgens Smith is deze internationale groei van SaaS als nieuw concept ook zichtbaar in Nederland. Nederland kent veel mkb-bedrijven, wat voor onze SaaS-partners een belangrijke stimulans is. In dit segment is de vraag naar uitgebreide functionaliteit van software tegen een lage prijs groot. Daar liggen voor Nederlandse partners veel kansen. Zij kunnen bijvoorbeeld hun oplossingen voor de grootzakelijke markt zodanig aanpassen, dat ze op SaaS-basis geschikt zijn voor het mkb-segment.

Smith stelt dat het SaaS-concept dit jaar een nieuwe fase ingaat. We zijn van ASP gevolueerd naar SaaS 1.0 en SaaS 2.0. We staan nu aan de vooravond van SaaS 3.0 dat de gebruiker nog meer centraal stelt. Met SaaS 3.0 gaat het niet langer om min of meer losstaande toepassingen die een ISV (Independent Software Vendor) ontwikkelt en via het web beschikbaar stelt. Het gaat om het geheel van functionaliteiten, die een bedrijf of sector nodig heeft. Een ISV kan al die functionaliteit bij elkaar brengen door eigen ontwikkeling en ontwikkelingen van derden te bundelen en deze op SaaS-basis aan te bieden. De ISV wordt zo meer en meer integrator en levert steeds meer verticale suites met brede functionaliteit in plaats van losstaande horizontale oplossingen.
Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie