Startup Somnox op Kickstarter met slaaprobot

Startup Somnox op Kickstarter met slaaprobot

Redactie Baaz
De Delftse startup Somnox heeft als missie om mensen wereldwijd beter te laten slapen. Op basis van uitgebreid onderzoek heeft men een oplossing gevonden voor slapeloosheid: een slaaprobot.

Hiermee wil Somnox insomnia de wereld uit helpen. Met een team van engineers, onderzoekers, slaap-enthousiastelingen, marketeers en ervaren ondernemers werkt men aan een slaaprevolutie

'In het afgelopen jaar hebben we veel onderzoek gelezen over stress-gerelateerde slaapproblemen en de effecten van ademhaling, geluiden en geborgenheid hierop. Vanuit hier zijn onze eerste prototypes ontstaan die vervolgens uitgebreid zijn getest en verbetert', aldus de jonge ondernemers.

Minor robotica

De mannen achter de startup, Job, Julian, Stijn en Wouter, hebben elkaar ontmoet bij een minor robotica aan de technische universiteit Delft. Met verschillende achtergronden (informatica, industrieel ontwerpen en werktuigbouwkunde) gingen ze aan de slag om een oplossing te vinden voor een probleem wat ze bij veel vrienden en familie zagen: slecht slapen.

Op de TU Delft hebben de vier het idee voor de Somnox-slaaprobot bedacht en het eerste prototype gemaakt. Door het enthousiasme van henzelf en de mensen om de mannen heen besloten ze naast hun studie verder te werken aan het project. Op 26 oktober 2016 was het zover: de ondernemers begonnen als Somnox een eigen bedrijf om de missie te volbrengen: 100.000 mensen helpen beter te slapen in 2025.

Rollercoaster Somnox

Na een rollercoaster van 2,5 jaar onderzoek en ontwikkeling is het zo ver: De Somnox slaaprobot is op de markt. Het is voor de ondernemers enorm spannend of ze hum doelbedrag gaan halen: in 30 dagen meer dan €100,000 aan steun krijgen om de productielijn te financieren.

De afgelopen twee jaar heeft Somnox mooie dingen meegemaakt:

1. Een partnership met Koninklijke Auping die de mannen helpt de slaaprobot te produceren op een duurzame manier.
2. Meer dan 80 testpersonen hebben met de Somnox slaaprobot geslapen!
3. 100+ iteraties & prototypes om zodoende tot een optimum te komen. 


Klik hier om direct naar de Kickstarter-pagina te gaan.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie