Startup laat reizigers hun vlucht in termijnen betalen

Startup laat reizigers hun vlucht in termijnen betalen

Redactie Baaz
Vliegen kan peperduur zijn. Dat kan je nogal eens weerhouden van het boeken van een vlucht. Airfordable biedt uitkomst: de startup laat klanten in termijnen betalen.

Het concept is simpel. Je kiest online een vlucht op een reiswebsite naar keuze. Vervolgens upload je een printscreen met je vluchtdetails. Als Airfordable dit goedkeurt, maken ze een betalingsplan voor je dat maximaal drie maanden kan duren. Het plan begint met het betalen van een borg en eindigt kort voor aanvang van je vlucht. Zodra je laatste betaling is voldaan, stuurt het bedrijf je een bevestigd e-ticket. Betaal je niet, annuleren ze de vlucht en wordt het al betaalde bedrag omgezet in krediet voor toekomstige tripjes.

Flink prijskaartje

Aan deze service hangt een flink prijskaartje. Je legt zo’n 10 tot 20 procent meer dan je normaal voor de vlucht zou betalen, afhankelijk van de vraag, de datum en de prijs. Daar staat tegenover dat services als Airfordable het verschil kunnen maken tussen het wel of niet boeken van een vlucht.  Bovendien kijkt de startup niet naar de creditcardachtergrond van hun klanten.

Startup hoopt verder uit te breiden 

Zo’n 10.000 reizigers maakten al gebruik van Airfordable, waarvan 95 procent hun vlucht terugbetaalde. Dit hoge percentage komt waarschijnlijk omdat het gehele bedrag vóór de vlucht voldaan moet zijn. In de toekomst hoopt Airfordable uit te breiden met vakantiepakketten en hotels. Daarnaast zijn ze naarstig op zoek naar een financiële instantie om hun afbetalingsplannen te steunen, aangezien ze dit nu nog uit eigen zak betalen.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie