Startup HortiCity wint HortiHeroes Academy Class

Startup HortiCity wint HortiHeroes Academy Class

Redactie Baaz

HortiCity is het winnende initiatief van de HortiHeroes Academy Class 2018. Vijf startups vanuit het HortiHeroes-opleidingsprogramma kregen de mogelijkheid om hun in drie maanden opgezette startups te pitchen.

HortiCity, werd door de vakjury uitgeroepen tot winnaar en ontving een cheque van €25.000,- als investering om het innovatieve plan te kickstarten. HortiHeroes Academy startte drie maanden geleden en is bedoeld om innovatie binnen bestaande bedrijven in de food- en flowerindustrie te stimuleren. 

Bewust van goede voeding en voedingsbronnen

Het educatieve concept HortiCity is bedoeld om kinderen van jongs af aan bewust te maken van zowel goede voeding als onze voedingsbronnen. Het team, bestaande uit Artie Dewnarain, Maartje Verdult en Steven Timmers, bedacht een plan om kassen met de nieuwste technologieën bij kinderdagverblijven te plaatsen, zodat zij zelf groente en fruit kunnen telen. 

HortiCity wil in de toekomst uitbreiden naar scholen, openbare gebouwen, bedrijven en woningen. Hiermee faciliteren zij de mogelijkheid voor iedereen om te genieten van vers, gezond en duurzaam voedsel. Alle participerende talenten van de HortiHeroes Academy worden in de komende negen maanden actief door HortiHeroes begeleid om de opgedane kennis op het gebied van innovatie toe te passen op de onderneming waar zij voor werken. 

Food- & flowerindustrie en startups

HortiHeroes verbindt de food- & flowerindustrie met startups, bedrijven, studenten en young professionals uit verschillende sectoren. Bestaande bedrijven komen samen en maken kennis met nieuwe businessmodellen terwijl interne talenten middels trainingen opgeleid worden op het gebied van ondernemerschap en het aantrekken van nieuwe doelgroepen. 

De drie pijlers, HortiHeroes Arena, HortiHeroes Academy en HortiHeroes Startup, zorgen voor de verbinding tussen professionals die nodig is om de food & flower industrie impact te laten maken op wereldniveau.

Van links naar rechts: Artie Dewnarain, Maartje Verdult en Steven Timmers (foto: Maria van der Valk)

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie