Start je eigen winkel met deze onmisbare tips

Start je eigen winkel met deze onmisbare tips

Redactie Baaz

Steeds vaker kiezen mensen in Nederland ervoor om voor zichzelf te beginnen. Geef ze eens ongelijk: door het grote personeelstekort dat momenteel in ons land te vinden is, heb je ruim de keuze in wat je nou écht wil doen. Heb je bijvoorbeeld altijd al gedroomd van een eigen winkel? Dan is dit misschien wel het moment om die droom te realiseren.

Het starten van je eigen winkel is spannend, maar niet onhaalbaar. Met de juiste tips en tricks heb jij binnen no time een prachtige shop voor elkaar. Hoe vind je bijvoorbeeld een pand? En hoe kun je klanten voordelig laten pinnen? In dit artikel geven we je een paar handige tips waar je misschien zelf niet aan had gedacht.

Niet vergeten: schrijf je in bij de Kamer van Koophandel

Wanneer je eenmaal weet dat je voor jezelf gaat beginnen, is het een must om je in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. Dat is verplicht voor iedere ondernemer in Nederland die geld verdient met een eigen bedrijf. Voordat je dat doet, is het goed om te weten dat je over een sterk ondernemingsplan moet beschikken. Hoewel dit voor je inschrijving bij de KVK niet verplicht is, is het wel altijd handig om te hebben.

Mocht je bijvoorbeeld geld nodig hebben en ergens een lening aanvragen, dan is zo’n businessplan onmisbaar. Daarbij is een dergelijk plan voor jezelf ook prettig. Je kunt het het beste zien als een handige handleiding die je tijdens het begin van je leven als ondernemer regelmatig kunt raadplegen. Goed om je in te verdiepen dus wanneer je wil beginnen met je eigen winkel.

Vind een winkelpand (op een locatie) dat bij je past 

Bij een eigen winkel hoort natuurlijk ook een winkelpand, tenzij je je assortiment alleen online wil aanbieden in een webshop. Wanneer je momenteel op zoek bent naar een goed winkelpand, heb je waarschijnlijk geluk. Er is verspreid over Nederland namelijk veel leegstand te vinden in steden en dorpen. Een goed moment voor jou om daarop in te springen.

Een groot deel van de gemeenten in Nederland wil namelijk niet dat er zoveel panden leeg staan. Dat maakt een centrum namelijk niet heel aantrekkelijk voor bezoekers. Wie weet kun je daarom een goede deal maken waarmee je jezelf helpt aan een winkelpand en het centrum helpt om leegstand terug te dringen. Ga daarom eens uitgebreid op zoek naar een winkelpand dat bij je past.

Geld lenen om de winkel van je dromen te realiseren

Begin je net met ondernemen, dan is de kans groot dat je nog niet over genoeg zakelijk budget beschikt om een goede start te maken. Dat is zonde, omdat een goed begin écht het halve werk is. In zo’n geval kun je twee dingen doen: of je wacht met ondernemen net zolang tot je het nodige geld bij elkaar hebt gespaard of je leent zakelijk geld om je onderneming te financieren.

Dat laatste is iets dat veel ondernemers aan het begin van hun carrière doen. Er zijn diverse opties mogelijk, zoals geld lenen bij een geldverstrekker zoals een bank. Daar heb je een ondernemingsplan voor nodig, waar we het eerder over hadden. Ook kun je kijken of er mensen in je omgeving zijn van wie je geld mag lenen. Wat eveneens een optie is, is om te starten met crowdfunding om zo aan een startkapitaal te komen. Kijk zelf welke vorm van financiering het beste bij je past.

Kies voor een passend kassasysteem of passende kassa’s

Heb je een pand gevonden én heb je de nodige financiering om goed te starten? Mooi! Natuurlijk zijn er daarbij nog veel meer tips die je kunt gebruiken. Wat dacht je bijvoorbeeld van de keuze voor een goed en passend kassasysteem of verschillende passende kassa’s waarmee klanten voordelig kunnen pinnen? Er zijn tegenwoordig diverse soorten systemen beschikbaar waar je uit kunt kiezen. De meeste moderne systemen zijn verbonden via het internet en bieden aan all-inclusive service.

Dat wil zeggen dat zo’n apparaat vandaag de dag meer is dan alleen een kassa waar je geld in- en uithaalt. Een dergelijk systeem biedt inzicht in je voorraden en beschikt over een eenvoudige software waarmee iedereen die werkzaam is in de winkel aan de slag kan gaan. Dat maakt werken in je eigen winkel niet alleen eenvoudiger, maar ook een stuk leuker! Er is voor iedere branche passende software beschikbaar. Doe dus goed onderzoek naar een kassasysteem dat bij je shop past.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie