Start je eigen supermarkt

Start je eigen supermarkt

Redactie Baaz

Als je je eigen supermarkt wilt openen moet je een aantal stappen volgen als beginnend ondernemer. Het lijkt een makkelijke taak, maar er komen natuurlijk wel een aantal dingen bij kijken. Dit stappenplan helpt je op weg.

Bedrijf starten

Voor ieder bedrijf dat je start moet je een aantal zaken regelen in het begin. Je moet een rechtsvorm kiezen voor het bedrijf en ook het bedrijf bij de KVK registreren. Je moet je mogelijkheden eerst onderzoeken voordat je echt je bedrijf gaat opstarten en je kwaliteiten gaat testen. Verder moet je de markt verkennen en kijken met welke strategie jij het beste de markt in kunt springen. Een unieke bedrijfsnaam kan natuurlijk ook niet ontbreken. De geldzaken moeten van tevoren ook goed geregeld worden. Stel daarom een financieel plan op. Regel de verzekeringen voor je zaak en zorg dat je aan alle eisen voldoet.

Locatie

Doe goed onderzoek naar welke locatie je wilt voor je supermarkt. De KVK en het CBS hebben hiervoor een locatiescan. Bij het uitzoeken van een locatie moet je rekening houden met overlevingskansen en de inwoners van de regio. Verder moet je een goed pand op deze locatie kunnen vinden. Bij het uitzoeken van een pand moet je denken aan de locatie, de grootte, je budget en aan de uitstraling van het pand. Om zeker te weten of je de winkel op de uitgekozen locatie mag vestigen kan je van tevoren het bestemmingsplan bekijken. In het bestemmingsplan staat wat er gevestigd mag worden op die locatie.

Winkel vestigen

Om je winkel te vestigen moet je eerst een aantal zaken regelen en checken. Ten eerste moet je een aantal vergunningen regelen. Je kunt online een vergunningscheck doen via het Omgevingsloket. Daar kan je gelijk je vergunning aanvragen. Ten tweede moet je de milieueisen checken waar de winkel aan moet voldoen. Ten derde moet je checken welke lokale belastingen je moet betalen.

Magazijn

Voor je magazijninrichting kan je het beste een plan maken. Maak een overzicht van diverse activiteiten binnen het bedrijf en de producten. Doe de producten slim sorteren in het magazijn. Zoek naar efficiënte magazijnoplossingen. Bedenk je hoe breed je de gangpaden wilt hebben en of je gebruik gaat maken van elektrische palletwagens. Het is verder goed om een softwaresysteem te gebruiken voor het dagelijks verwerken van bestellingen in je magazijn en voor fouten te verminderen. Zorg ervoor dat je de magazijnmedewerkers goed opleidt en bij het proces betrekt. Zij kunnen ook meekijken naar de inrichting en misschien tips geven.

Met bovenstaande tips zal jouw supermarkt een goede start krijgen en makkelijk opbouwen.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie