Spotify neemt podcastbedrijven over

Jordi Smit
Spotify heeft de overname van podcastbedrijven Gimlet en Anchor officieel naar buiten gebracht. Gimlet is een Amerikaanse startup die zelf podcasts produceert, Anchor maakt hulpmiddelen die podcastmakers kunnen gebruiken.

Overnames Spotify

Dat Spotify beide bedrijven overneemt, komt niet als een grote verrassing. De overname van Gimlet lekte een paar dagen geleden al uit, daar komt dus nu Anchor bij. 'Dankzij Gimlet en Anchor kunnen we het belangrijkste platform voor podcastmakers en de belangrijkste producent van podcasts worden', schrijft Spotify-ceo Daniel Ek.

Groeipotentieel podcasts

Ek ziet podcasts als een groot fenomeen voor de toekomst. 'Podcasting is vandaag de dag nog een relatief kleine business, maar ik zie ongelooflijk groeipotentieel.' De Spotify-ceo wijst er onder meer op dat we ongeveer net zoveel tijd naar audio luisteren als we aan video besteden. 'Video is een markt van duizend miljard, terwijl de muziek- en audio-industrie honderd miljard dollar waard is. Zijn onze ogen echt tien keer zoveel waard als onze oren?'

LEES OOK: Baaz Business op New Business Radio

Plannen Spotify voor overnames

Spotify is van plan dit jaar meer overnames te doen, zo maakte het bedrijf woensdag bekend bij de presentatie van de cijfers over het vierde kwartaal van 2018. Het trekt daarvoor 400 tot 500 miljoen dollar uit.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi