Spotify neemt podcastbedrijven over

Jordi Smit
Spotify heeft de overname van podcastbedrijven Gimlet en Anchor officieel naar buiten gebracht. Gimlet is een Amerikaanse startup die zelf podcasts produceert, Anchor maakt hulpmiddelen die podcastmakers kunnen gebruiken.

Overnames Spotify

Dat Spotify beide bedrijven overneemt, komt niet als een grote verrassing. De overname van Gimlet lekte een paar dagen geleden al uit, daar komt dus nu Anchor bij. 'Dankzij Gimlet en Anchor kunnen we het belangrijkste platform voor podcastmakers en de belangrijkste producent van podcasts worden', schrijft Spotify-ceo Daniel Ek.

Groeipotentieel podcasts

Ek ziet podcasts als een groot fenomeen voor de toekomst. 'Podcasting is vandaag de dag nog een relatief kleine business, maar ik zie ongelooflijk groeipotentieel.' De Spotify-ceo wijst er onder meer op dat we ongeveer evenveel tijd naar audio luisteren als we aan video besteden. 'Video is een markt van duizend miljard, terwijl de muziek- en audio-industrie honderd miljard dollar waard is. Zijn onze ogen echt tien keer zoveel waard als onze oren?'

LEES OOK: Baaz Business op New Business Radio

Plannen Spotify voor overnames

Spotify laat het hier overigens niet bij zitten. Het bedrijf heeft al doel meer overnames te plannen, zo maakte het woensdag zelf bekend. Het heeft hiervoor 400 tot 500 miljoen dollar gereserveerd.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi