Software as a Service-specialist op overnamepad

Software as a Service-specialist op overnamepad

Redactie Baaz

Multrix, specialist op het gebied van SaaS (Software as a Service)-dienstverlening, heeft het IT-bedrijf Iwork overgenomen.

Ook Iwork is gespecialiseerd in SaaS-diensten, maar dan specifiek het beheren, leveren, installeren en monitoren van infrastructuur' (computernetwerken), het verzorgen van back-up en het bieden van uitwijkmogelijkheden.

Multrix op zijn beurt is een van de eerste onafhankelijke Application Service Providers (ASP's) in Nederland. Multrix verhuurt en 'host' applicaties, aangevuld met diensten zoals helpdesk, integratie en ondersteuning.

Endemol
Grote bedrijven als Endemol doen al hun complete Office-beheer de deur uit naar Multrix en kunnen vervolgens via snelle netwerkverbindingen dezelfde applicaties weer in gebruik nemen, maar dan via het client/server-model; je werkt op afstand met software die op de server van de dienstverlener draait.

Het kost tot enkele honderden euro's per maand, maar de schaalbaarheid en de pure besparing maakt het veel bedrijven toch waard. Er is immers geen ict-medewerker meer nodig voor de afdeling of het bedrijf. Reken maar uit wat n medewerker met de juiste 'skills' op jaarbasis kost..

IT-centrum
Vanuit haar eigen IT-centrum beheert Multrix alle apparatuur, infrastructuur, en de applicaties voor de zakelijke klanten.

Multrix werkt samen met onder andere IBM, Progress, Citrix, Microsoft en QAD.

Phillip Actor, oprichter en directeur van Multrix, is verguld met de transactie. Met de overname van Iwork breiden we niet alleen ons klantenbestand, maar ook onze technische expertise en onze managementcapaciteit uit, verklaart hij. Tegelijkertijd profiteren de Iwork-klanten van onze brede, beproefde Saas-dienstverlening. De overname is een win-winsituatie en zal als leidraad dienen voor verdere expansie van Multrix door strategische overnames.

Info: www.multrix.com

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie