Sharp lanceert Synappx om de werkplek van de toekomst te ondersteunen

Sharp lanceert Synappx om de werkplek van de toekomst te ondersteunen

Redactie Baaz

Sharp heeft gisteren Synappx gelanceerd: een nieuw merk voor een reeks van slimme kantooroplossingen die inspeelt op de veranderende behoeften en uitdagingen van de werkplek van de toekomst. Doordat we steeds meer hybride werken verandert de kantooromgeving. Dit leidt tot nieuwe manieren van communicatie, samenwerken en vergaderen. De kantooromgeving wordt veel dynamischer en veel minder plaatsgebonden. Deze veranderingen stellen nieuwe eisen aan tools in de kantooromgeving. Sharp lanceert hiervoor een nieuwe reeks samenwerkings- en productiviteits-toepassingen genaamd: Sharp Synappx.  

Sharp Synappx integreert naadloos met voor Sharp Synappx geschikte apparaten en biedt gebruiksgemak, mobiliteit en een veilige toegang tot documenten. De eerste twee diensten van Synappx zijn Synappx Go en Synappx Meeting.  

Synappx Go speelt in op het gebruik van smartphones op de werkvloer. Nu iedereen altijd een smartphone bij zich heeft, is het device ook te gebruiken om informatie op ware grootte eenvoudig en draadloos te delen via een groter scherm, zonder tussenkomst van een laptop of ander apparaat. Tijdens de presentatie is de smartphone direct te gebruiken als presenter. Ook kan een gebruiker documenten scannen en printopdrachten vrijgeven vanaf een printer - allemaal met de smartphone en dus volledig contactloos.  

Uit onderzoek is gebleken dat het gemiddeld 10 minuten kost om productief te zijn tijdens een vergadering. Die tijd gaat verloren aan activiteiten zoals verbinding maken met een scherm, het vergadersysteem starten of de juiste inhoud voor de vergadering te vinden. Synappx Meeting lost deze uitdagingen op en legt de focus juist weer op de vergadering, het samenwerken en het delen van ideeën, in plaats van zich zorgen te maken om de technologie. Gebruikers van Synappx Meeting delen content eenvoudig vanaf hun smartphone of persoonlijke device op een scherm in een vergaderruimte, starten de juiste applicatie voor bijvoorbeeld online vergaderingen of brainstormsessies op en hebben de juiste informatie voor de meeting direct beschikbaar. Dit allemaal met slechts één druk op de knop vanaf hun device.

Marco van Vliet, Product Marketing Manager Document Solutions bij Sharp: “Synappx wordt gedreven door de vraag van onze klanten naar een gemakkelijke gebruikerservaring bij de inzet van verschillende technologieproducten in hun eigen organisatie. Deze nieuwe producten stellen ons in staat om de platforms en applicaties die klanten al gewend zijn te gebruiken te combineren met de apparaten en diensten van Sharp.” 

Werkplek van de toekomst-onderzoek 

Uit recent onderzoek van Sharp naar de werkplek van de toekomst en het vormgeven van de hybride vergaderomgeving bleek dat de verwachtingen van werknemers nu sterk in overeenstemming zijn met het gemak van de slimme technologieën die ze gewend zijn thuis te gebruiken. Meer dan twee derde (68 procent) van de kantoormedewerkers gaf aan dat het belangrijk is dat een werkgever technologie levert op de werkplek, waardoor er vanaf elke locatie gewerkt kan worden. De Sharp Synappx-applicaties ondersteunen bij deze behoeften door het huidige kantoor te transformeren en gebruikers in staat te stellen beter verbonden te zijn en effectiever samen te werken. 

Gecombineerd met Synappx Ready Systems halen de twee applicaties complexiteit weg bij het dagelijks werk van gebruikers door het koppelen van bestaande technologieën op één centrale plaats. In eerste instantie omvatten de voor Synappx geschikte systemen onder andere het Windows collaboration display van Sharp, de BIG PAD interactieve displays en A3- en A4-printers. 

Synappx-applicaties zijn gebouwd op een open architectuur en werken met toonaangevende IT-platforms, cloudopslag en vergaderoplossingen zoals Microsoft 365, Google Workspaces, Microsoft Teams, GoToMeeting, Zoom, Cisco WebEx, Google Drive, OneDrive en Dropbox. Dit zorgt voor een eenvoudige gebruikerservaring met technologie die de meeste organisaties al gebruiken. Zo hoeven organisaties zich minder zorgen te maken over de technologie en blijft er meer tijd over voor andere taken. 

Synappx Go en Meeting zijn nu beschikbaar. Ga voor meer informatie naar Sharp.nl/Synappx

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie