Rob Tung spreekt tijdens het eerste Future of Workplace event van Sharp

Rob Tung spreekt tijdens het eerste Future of Workplace event van Sharp

Redactie Baaz

Op donderdag 19 mei sprak Rob Tung, President Sharp Electronics Europe, tijdens het eerste Future of Workplace event van Sharp. Tijdens dit event werd live verbinding gemaakt met alle Europese landen op hetzelfde moment. Rob Tung sprak zijn visie uit over de toekomst van Sharp.

Hybride werken

Ons leven is de afgelopen twee jaar in veel opzichten veranderd. In een korte tijd hebben we onze manier van werken moeten aanpassen. ’De kracht van technologie heeft hybride werken mogelijk gemaakt, de pandemie heeft het noodzakelijk gemaakt en de positieve impact ervan op onze werk-privé-balans heeft het permanent gemaakt. Het is nu tijd om die zakelijke kansen die hybride werken met zich mee heeft gebracht te benutten. Het is tijd om onze bedrijven future-proof te maken!

Werken op afstand productiever

Verschillende zaken hebben invloed op de ontwikkeling van de toekomst, zoals bedrijfsculturen en -perspectieven en nieuwe technologieën. De uitdaging is om te ontdekken wat deze nieuwe invloeden nu precies betekenen voor de behoeften van de organisatie.

Uit ons onderzoek is gebleken dat meer dan de helft van de werkende mensen onder de 30 vindt dat werken op afstand hen productiever maakt en 63% van de respondenten is het ermee eens dat technologie hen in staat stelt hun werk buiten het kantoor effectiever uit te voeren.

Bedrijven staan vandaag de dag voor heel wat uitdagingen: de juiste mensen vinden, tijdig op technologisch vlak anticiperen op de nieuwste trends en voldoen aan de vraag van de markt. Hierbij hebben ze partners nodig die ze kunnen vertrouwen, die een breed aanbod aan kwaliteitsproducten en -diensten aanbieden en die bovendien innoverend en visionair te werk gaan.

Om bedrijven te helpen bij hun uitdagingen hebben we bij Sharp ons aanbod en onze aanpak omgegooid. We richten ons niet langer uitsluitend op producten, maar bieden een geïntegreerd ecosysteem van producten en diensten. Zo zullen we onze klanten toegevoegde waarde bieden door verder te gaan dan alleen printer- en displayproducten en breiden we ons aanbod uit met verscheidene IT-diensten. 

Sharp wil bedrijven helpen bij het aanpassen aan de werkplek van de toekomst

Wij willen bedrijven en organisaties helpen door kantoorprinters te veranderen in veilige documentenhubs, presentatieschermen in samenwerkingsdiensten en verantwoordelijkheid te nemen voor hun informatie- en technologie infrastructuur. Onze focus is bedrijven helpen hun prestaties te verhogen en hen helpen zich aan te passen aan de werkplek van de toekomst.

Dankzij de overname van Dynabook hebben we nu een bekroonde reeks laptops in ons assortiment die bij uitstek geschikt zijn voor de hybride werkplek. Ook andere innovatieve en toekomstgerichte oplossingen zoals de DynaEdge assisted reality-oplossing, maken nu deel uit van ons aanbod.

Sharp als IT-dienstverlener

De overname van twee IT-dienstverlenende bedrijven, Complete IT in het Verenigd Koninkrijk en IT Point in Zwitserland, heeft ertoe geleid dat Sharp een geloofwaardige IT-dienstverlener is geworden in heel Europa. Bovendien zorgt de investering in ons Europese Technology Support Centre in Polen ervoor dat we nu 5 talen en 24/7 IT-dekking voor onze klanten kunnen garanderen.

Tot slot betekent onze joint venture met NEC, waaruit Sharp NEC Display Solutions is ontstaan, een toename van 500% in onze displayactiviteiten in Europa, met het meest complete productassortiment ooit.

Verantwoord ondernemen

We werken ook aan Sharp's betrokkenheid op het vlak van maatschappelijk verantwoord ondernemen, waarbij we belangrijke doelen vooropstellen die tegen 2050 moeten worden bereikt op het gebied van klimaatverandering, recycling van hulpbronnen en veiligheid en beveiliging (Eco Visie 2050).

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie