Ontdek de nieuwe compacte printers van Sharp

Ontdek de nieuwe compacte printers van Sharp

Redactie Baaz

Sharp brengt drie A4-kleuren-MFP's (multifunctionele printers) op de markt die speciaal ontworpen zijn voor mkb-bedrijven en afdelingen van grotere organisaties, zoals de printruimte in een ziekenhuis of HR-afdeling. De drie printermodellen, de BP-C542WDBP-C533WD en de BP-C533WR, zijn zo ontworpen dat ze inspelen op de moderne, hybride manier van werken, waarbij werkruimtes heel wat compacter zijn geworden. Ook de beveiliging is hierbij essentieel, zodat teams vanaf verschillende locaties veilig kunnen samenwerken.

Compact formaat

Met de komst van hybride werken is de moderne werkomgeving er anders uit komen te zien: werkruimtes zijn vaak kleiner van formaat en worden flexibeler ingezet. De nieuwe A4-printers bieden dezelfde functies als de A3-printers, maar in een formaat dat beter past in die kleine werkomgevingen zoals advocatenkantoren of medische praktijken.  

Intuïtieve bediening

Dankzij het snelle 7-inch capacitieve touchscreen zijn de printers eenvoudig en intuïtief te bedienen. Een button in het hoofdmenu leidt rechtstreeks naar de Easy Scan-functie, een snelmenu voor scannen, zodat gebruikers extra snel hun weg vinden naar de voor hen belangrijkste scan-instellingen. Doordat de bediening van de A4-printers vergelijkbaar is met de A3-modellen, kunnen gebruikers moeiteloos schakelen tussen verschillende modellen.

Optimale connectiviteit, die bovendien 100% veilig is

Met integraties voor Microsoft Teams, OneDrive, Google Drive en andere printmanagement-oplossingen (zoals de Synappx Cloud Print-oplossing), bieden de nieuwe A4-printers meer connectiviteitsopties dan ooit. Zo kunnen werknemers veilig documenten scannen en verzenden naar hun Teams-kanalen of -folders, zoals binnenkomende post of te verwerken facturen en contracten. Ook kunnen ze direct printen vanuit Teams. Dit vergemakkelijkt het samenwerken tussen verschillende teams en vanaf verschillende werklocaties, ook vanuit huis.

Het samenwerken verloopt ook veiliger. Doordat teams en afdelingen documenten na het scannen rechtstreeks op een specifieke locatie kunnen opslaan, hoeven deze niet meer op tijdelijke locaties opgeslagen te worden, zoals het bureaublad, of onderling als bijlage gemaild te worden. HR-afdelingen kunnen zo privacygevoelige documenten als arbeidscontracten, cv’s of loonstrookjes veilig opslaan in de cloud en vanaf daar ook rechtstreeks printen.

Niet alleen het verzenden van documenten van en naar de printer verloopt veiliger, maar ook de printer zelf is sterk beveiligd. De nieuwe printers bieden geavanceerde beveiligingsopties, zoals remote firmware-updates en optionele Bitdefender anti-malware-ondersteuning. Met standaard dagelijkse virusscans en real-time controle van inkomende en uitgaande gegevens, zijn bedrijfsgegevens altijd beschermd tegen bedreigingen van buitenaf. Ook binnen de organisatie is data niet zomaar voor iedereen toegankelijk. De printers beschikken over een stevig intern geheugen met grote capaciteit dat versleuteld kan worden zodat gevoelige informatie op de harde schijf veilig blijft.

Marco van Vliet, Product Marketing Manager Office Solutions Benelux: "Uit eerder onderzoek bleek dat 24 procent  van de mkb-bedrijven nog altijd helemaal geen printerbeveiliging heeft ingesteld. De nieuwe printermodellen kunnen hier hulp bij bieden. Het is belangrijk dat mkb-organisaties een duidelijk beveiligingsbeleid implementeren, toezichthouden op het gebruik van apparatuur en regelmatig beveiligingsaudits uitvoeren. Dat geldt voor alle apparatuur die op het netwerk is aangesloten. Veel bedrijven zien ten onrechte de printer niet als risico, terwijl dit in werkelijkheid wel zo is. We zien verschillende vormen van malware, waarbij ransomware wordt gebruikt om mkb-bedrijven aan te vallen, data te gijzelen en vervolgens losgeld te eisen. En dat, terwijl bedrijven zich hiertegen kunnen beschermen met een beveiligingsoptie als Bitdefender anti-malware.”

Duurzaamheid

Sharp's nieuwe A4-printers zijn ontworpen met oog voor het milieu. Ze hebben een uitstekende lage totale elektriciteitsconsumptiewaarde (TEC), met 35 procent reductie in stroomverbruik in de geactiveerde stand en zelfs 70 procent reductie in de slaapstand ten opzichte van de voorgaande modellen. Verder beschikken ze over nieuwe toners met een lagere smelttemperatuur, wat bijdraagt aan een lager energieverbruik en minder verspilling. De printers zijn daarnaast deels gemaakt van gerecycled kunststof en hebben geen papieren handleidingen meer; alle informatie is digitaal beschikbaar.

Gebruikersfeedback

Bij het ontwerp van de printer stonden de wensen van de gebruiker centraal. Die vroeg onder meer aan Sharp of de responsiviteit van het touchscreen hoger kon ten opzichte van eerdere modellen. De responsiviteit is nu zo sterk verbeterd, dat deze dezelfde ervaring biedt als de bediening van moderne smartphones en tablets.  

Bovendien kan een gebruiker de printer ook optimaliseren aan de hand van de wensen van zijn of haar bedrijf. Of deze nu bepaalde functie wil uitschakelen of meer of minder uitvoerlades wil hebben. De menu's en instellingen op het bedieningspaneel zijn zo samen te stellen, dat ieder apparaat overzichtelijk en begrijpelijk aan te sturen is voor alle werknemers. Deze flexibiliteit maakt de printers ideaal voor diverse omgevingen zoals HR-afdelingen, recepties, servicebalies, magazijnen, vertrouwelijke kantoorruimtes en zelfs ziekenhuizen, waar ruimte beperkt is, maar beveiliging en functionaliteit essentieel blijft.

De nieuwe A4-modellen zijn nu verkrijgbaar bij de verkooppunten van Sharp. Meer informatie is te vinden op: Sharp.nl.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie