SEB Watersports: Een Stijlvolle Sprong in de Wereld van Suppen, Geïnspireerd door de Jaren 80

SEB Watersports: Een Stijlvolle Sprong in de Wereld van Suppen, Geïnspireerd door de Jaren 80

Redactie Baaz

De Nederlandse wateren hebben altijd een speciale aantrekkingskracht gehad op liefhebbers van avontuur en ontspanning. En nu, met de opkomst van SEB, wordt deze aantrekkingskracht versterkt door een stijlvol en gedurfd Nederlands supmerk dat zijn inspiratie haalt uit de iconische surfcultuur van de jaren 80. SEB, opgericht door Bas Kooijman en Reinier Tromp, introduceert een collectie van boards en accessoires die niet alleen functioneel zijn, maar ook een eerbetoon vormen aan de esthetiek van dat tijdperk. Met de nadruk op kwaliteit, stijl en een balans tussen werk en privé, belichaamt SEB Watersports de ultieme waterervaring in Nederland.

Tekst: Redactie

 

Een Frisse Wind in de Wereld van Watersport

SEB is ontstaan uit een verlangen om de ontembare energie van watersport te combineren met de typische nuchterheid van Nederland. Of het nu gaat om een ontspannen peddeltocht over rustige grachten, het verkennen van betoverende Zuid-Europese kustlijnen of het vinden van sereniteit op Nederlandse meren, SEB sups zijn ontworpen om met gratie en gemak over het water te glijden, ongeacht de omstandigheden. De collectie omvat zes verschillende boards, elk met hun eigen lengte en ontwerp, waardoor zowel beginners als doorgewinterde suppers kunnen genieten van de ultieme ervaring. Bovendien zijn de boards geschikt voor zowel mannen als vrouwen, met een maximale belastbaarheid van 180 kilogram.

De Evolutie van Suppen: De Opkomst van een Nederlandse Watersport

Suppen, of stand-up paddling, heeft zich in rap tempo ontwikkeld tot een van de meest geliefde watersporten in Nederland. De aantrekkingskracht ervan is duidelijk: suppen is gemakkelijk te leren en vereist weinig technische vaardigheden. Maar suppen is meer dan alleen een toegankelijke introductie tot watersport; het biedt tal van voordelen voor zowel lichaam als geest. Het peddelen op het board zorgt voor een complete workout waarbij de kernspieren worden versterkt door balans te houden. Bovendien kunnen suppers genieten van de rustgevende natuurlijke omgeving vanaf het water, wat leidt tot een gevoel van vrijheid en een diepe band met de natuur. Suppen is niet alleen een individuele activiteit, het kan ook gedeeld worden met vrienden en familie, waardoor kostbare herinneringen worden gecreëerd en banden worden versterkt. Het meditatieve aspect van suppen bevordert ontspanning en mindfulness, en er worden zelfs yogalessen gegeven op supboards.

Een Nieuw Tijdperk van Kwaliteit en Innovatie

De onderscheidende eigenschappen van SEB supboards liggen in de nadruk op kwaliteit en innovatie. Voor een instapprijs van slechts €329,- biedt SEB opblaasbare supboards aan die kunnen worden opgepompt tot een indrukwekkende 25 PSI. In vergelijking met andere boards in dezelfde prijsklasse, die vaak beperkt zijn tot 15 tot 18 PSI, biedt dit een opmerkelijke stijfheid. Dit vertaalt zich naar verbeterde balans en stabiliteit, ongeacht de water- en weersomstandigheden. Met een steviger board ervaar je minder weerstand, wat resulteert in vloeiendere bewegingen door de golven. Bij aanschaf van een SEB supboard wordt een complete uitrusting geleverd, inclusief rugzak, pomp, verstelbare peddel, vin, reparatieset en veiligheidsriem voor extra zekerheid. Bovendien biedt SEB een scala aan optionele accessoires, zoals duurzame sweaters met opvallende neonaccenten, drybags, petten en vulflessen. De online winkel wordt regelmatig bijgevuld met nieuwe en gave producten.

Het Unieke Ontwerp van SEB

Als eerbetoon aan de baanbrekende surfcultuur van de jaren 80, waarin stijl en prestaties hand in hand gingen, omarmt SEB de kenmerkende neonkleuren en organische vormen die het tijdperk definieerden. De SEB sups zijn ontworpen met ergonomische vormen en vloeiende contouren om een soepele en dynamische ervaring op het water te garanderen. De boards zijn uitgerust met dubbele zijrails en drie vinnen voor verbeterde stabiliteit en wendbaarheid. Een opvallend kenmerk van SEB sups is hun veelzijdigheid; ze kunnen eenvoudig worden omgetoverd tot een kajak door een zitje toe te voegen. Dit biedt een alternatieve manier om van het water te genieten, zowel zittend als staand. Het zitje is tevens handig om kinderen of huisdieren mee te nemen, waardoor suppen een gezinsactiviteit wordt.

De Gezichten Achter het Merk

Achter SEB schuilen niet alleen ondernemers, maar ook gepassioneerde watersporters die hun liefde voor avontuur delen. Bas Kooijman (46) en Reinier Tromp (47), de oprichters van SEB, zijn niet alleen zakenpartners maar ook leiders in ondernemerschap. Beiden hebben succesvolle consultancybedrijven in Nederland opgericht, met een gecombineerde jaaromzet van 6,5 miljoen euro en 120 medewerkers. Hun persoonlijke passie voor watersport, variërend van surfen tot zeilen, heeft hen geïnspireerd om SEB te creëren. Het avontuur begon met de aankoop van een kleine partij sups als pilotproject in 2021. Het succes van deze verkoop en de ontspannen sfeer rondom het water gaven hen het vertrouwen om SEB op te richten. Met de officiële lancering van SEB in juli 2023 streven ze ernaar om het merk uit te bouwen tot een toonaangevend watersportmerk. Dankzij hun gezamenlijke expertise en passie hebben Bas en Reinier een stevig fundament gelegd voor SEB Watersports om nieuwe hoogten te bereiken.

Een Groeiend Avontuur: De Toekomst van SEB Watersports

Met een Europees geregistreerd handelsmerk en een verwachte omzet van 350.000 euro uit retail- en onlineverkoop, heeft SEB een veelbelovende positie op de markt veroverd. De samenwerking met Decathlon voor de Nederlandse en Belgische markten biedt verdere ondersteuning voor hun ambitie. Bas en Reinier zijn sterk overtuigd van de voordelen van suppen voor lichaam en geest, en hun streven is om deze ervaring toegankelijk te maken voor mensen van alle leeftijden en achtergronden. Met vastberadenheid en passie zetten ze zich in om van SEB Watersports een synoniem te maken voor kwaliteit en plezier op het water. Zoals ze het zelf zeggen: ‘We hebben de vastberadenheid om van SEB een bekend Nederlands merk te maken dat synoniem staat voor kwaliteit en plezier op het water.’

De weg naar het succes van SEB wordt geleid door de Scaling Up methode, die Bas en Reinier eerder hebben toegepast bij hun consultancybedrijven. Dit framework helpt hen om hun ambities waar te maken en hun groeiplannen te verwezenlijken. 

 

Over Bas Kooijman en Reinier Tromp

Bas Kooijman, momenteel 46 jaar oud, deelt zijn leven met Lotte Ditzel in Blaricum en is de trotse vader van twee jonge zoontjes genaamd Olivier (6) en Julius (4). Zijn oorspronkelijke wortels liggen in Rotterdam. Gedurende zijn academische reis heeft hij zich bekwaamd in bedrijfskunde tijdens zijn studie in Maastricht. Bas heeft van kinds af aan een passie voor zeilen en surfen ontwikkeld. Het was pas in 2021 dat hij kennismaakte met suppen, een sport die hij beschrijft als buitengewoon toegankelijk. Bas benadrukt het gemak van opblaasbare sups, waarmee je binnen 10 minuten op het water kunt zijn, ongeacht of dit bij de Vinkeveense Plas is, een meer in Friesland, of langs een schilderachtige Italiaanse kustlijn. Suppen vereist geen speciale technische vaardigheden of jarenlange training. Met slechts een board en een peddel kan iedereen vooruitkomen. Naast de fysieke voordelen benadrukt Bas dat suppen op meerdere niveaus uiterst ontspannend is. Niet alleen wordt het bovenlichaam intensief getraind, maar het water biedt ook een mentale ontsnapping waarbij stress van je afglijdt en nieuwe ideeën naar boven komen drijven.

Reinier Tromp, 47 jaar, woont met Eva Stas en hun twee dochters, Julie (9) en Eliza (7), in Zoetermeer. Hij is in Den Haag geboren en heeft altijd in Zoetermeer gewoond. Reinier heeft autotechniek gestudeerd in Apeldoorn en een Master in Bedrijfskunde behaald aan Nyenrode. Zeilen is zijn passie. Hij en Bas leerden elkaar kennen op een adviesbureau en brainstormden tijdens uitgaansavonden over ondernemingsideeën, waaronder de online verkoop van betaalbare schilderijen als alternatief voor de populaire ingelijste posters van IKEA. Naast hun vaste consultancywerk verkochten ze ook kunstwerken via Kunstuitverkoop.nl. In 2010 richtten ze Bureau Tromp op, dat ze naast hun reguliere banen hebben gerund en later tot een succesvolle onderneming hebben uitgebouwd.

 

Lees hem nu digitaal -  BAAZ 3.2023

BAAZ 3.2023

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie