Scoor met je onderneming op Instagram
Is Instagram iets voor jouw onderneming?

Scoor met je onderneming op Instagram

Redactie Baaz
Steeds meer kleine en grote ondernemingen zijn overstag: Instagram is een prima platform om op te adverteren. Maar hoe maak je van jouw account een hit onder volgers?

Meer followers op Instagram

Sinds 2015 kan je adverteren op Instagram. Of alle gebruikers van het sociale medium blij zijn met de reclame in hun fotostream is de vraag, maar voor de ondernemer ligt er een prachtige kans. Hoe krijg je met je bedrijf snel meer volgers? 

Op de verpakking

De eerste is een logische: plaats je Instagram-adres op verpakkingen en marketingmateriaal, naast die van Facebook, Twitter en een eventuele QR-code. 

Zoek contact met influencers

Ook op Instagram zijn flink wat influencers te vinden. Korte vlogfilmpjes van veertien seconden  of gewoon foto's. Zorg dat die influencers in contact komen met jouw product of dienst en laat ze er over Instagrammen. Lees ook dit artikel eens: 'Influencers: het perfecte gezicht van je merk'. 

Reageer op andere foto's

Reageer op andere posts. Liken is niet genoeg. Zoek via de hashtag-functie naar Instagrammers die iets voor jouw onderneming kunnen betekenen en reageer op hun post. Op die manier weet men dat je actief bent en gaat men je wellicht volgen of meer. 

Geef weg op Instagram en tag

Ook op social media is men gek van freebees, prijzen, cadeautjes. Laat volgers hun vrienden taggen met de boodschap dat ze zo kans maken op jouw product of dienst. Het label 'gratis' is nog steeds een enorme magneet, dus probeer het eens. En laat de uiteindelijke winnaars hun ontvangen prijs ook op Instagram zetten. Met tag, natuurlijk. 

Geef volgers een reden

Tot slot, geef mensen ook een goede reden om je profiel te volgen. Verkoop je kleding: de laatste catwalktrends. Vinyl? Toon de nieuwste muziekreleases. En culinaire foto's doen het altijd goed, plaats onder het beeld het recept. O ja, vergeet de link naar je website- of shop niet!
 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie