'Schotten organiseren bij Brexit veerdienst naar Eemshaven'

'Schotten organiseren bij Brexit veerdienst naar Eemshaven'

Redactie Baaz

Het Schotse bedrijf TEC-Farragon bereidt zich momenteel hard voor op de naderende Brexit. Het bedrijf werkt namelijk aan een veerdienst tussen de Eemshaven en Schotland, zo weet RTV Noord te melden.

Vervoer naar Eemshaven

Het is de bedoeling dat de veerboten bovenal goederen en vracht zullen verschepen, maar ze zouden ook gebruikt kunnen worden voor passagiers en auto's. RTV Noord stelt dat, als het plan zou doorgaan, het om één van de grootste scheepvaartprojecten uit de historie van de Eemshaven gaat.

Voordelen Eemshaven

De interesse van het Schotse bedrijf komt voort uit de goede ligging van de Eemshaven, zeker als wordt gekeken naar belangrijke afzetmarkten als Denemarken, Italië en Duitsland. Bovendien ziet TEC-Farragon de aanwezigheid van snelweg A7 als een groot voordeel.

Tekorten bij harde Brexit

We hebben nog ruim twee maanden te gaan tot de deadline voor een Brexit-akkoord wordt bereikt. De kans op een harde Brexit lijkt steeds groter te worden. Volgens de officiële regeringsdocumenten krijgt het Verenigd Koninkrijk dan te maken met grootse tekorten aan voedsel, brandstof en medicijnen.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie