Transport over zee: Zo werkt het!

Transport over zee: Zo werkt het!

Redactie Baaz
Ben je op zoek naar een manier om goederen te vervoeren naar een ander werelddeel? Transport per container of zeecontainer is een zeer efficiënte manier van transport van goederen. Containers met goederen kunnen eenvoudig via weg, water en spoor worden getransporteerd zonder dat de goederen telkens opnieuw gelost en geladen hoeven te worden. Tegenwoordig denkt men bij containertransport al snel aan grote containerschepen die vanuit China goederen aanleveren. Maar containers worden heel breed en in toenemende mate ingezet, zowel nationaal als voor de wereldhandel. Hoe werkt het precies?

Wat gebeurt er bij zeevracht?

Bij een verzending van goederen via zee wordt jouw vracht vanaf  een Nederlandse of Belgische haven over zee naar het buitenland vervoerd. Daarna wordt vanaf de buitenlandse haven de zending over de weg naar het afleveradres vervoerd. Zeevracht wordt in de meeste gevallen gecombineerd met wegtransport Doorgaans duurt het enkele weken voordat je vracht in het buitenland is gearriveerd en bij de klant in het buitenland is afgeleverd.

Hoe werkt zeevracht?

Een verzending per zeevracht werkt vrij eenvoudig. Allereerst vraag je een offerte aan en kies je een zeecontainer voor het vervoeren van jouw vracht.  Er zijn verschillende type containers en het formaat varieert van een container van 10ft tot 40 ft. De prijs van een container is afhankelijk van het formaat. De transportprijs is naast het formaat ook nog afhankelijk van de bestemming. Hoe verder de transport locaties uit elkaar liggen, des te langer het transport duurt en ook des te duurder het transport (in de regel) zal zijn. Zeetransport van en naar China is bijvoorbeeld duurder dan transport van en naar Engeland. Heb je de offerte ontvangen en is de planning voor het veroveren van de vracht akkoord? Dan haalt de chauffeur van een zee transporteur de vracht op. De goederen worden  bijvoorbeeld in een zeecontainer van CARU geplaatst en overzee naar het buitenland vervoerd.  

Voordelen zeecontainertransport

Zee containertransport is een voordelige en veilige manier om goederen te verschepen. Je kunt  vaak afhankelijk van de lading kiezen uit verschillende maten containers. Daarnaast zijn er ook verschillende koelcontainers, zodat de goederen onder de juiste temperatuursomstandigheden worden getransporteerd

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie