Scale-up bloomon trekt Takeaway.com CFO Brent Wissink aan

Bart Remmers
Terwijl het aantal klanten van bloomon jaarlijks verdubbelt - ruim 250.000 huishoudens in Europa hebben inmiddels een bloomon bos op tafel gezet - zet het bedrijf belangrijke stappen om meer ervaring toe te voegen aan het team.

Online bloemenservice bloomon heeft nameijk Brent Wissink benoemd tot lid van haar raad van commissarissen. Wissink is Chief Financial Officer bij Takeaway.com, de grootste online marktplaats voor bezorgmaaltijden in Continentaal Europa. 

Vierde lid van de raad van commissarissen

Binnen Takeaway.com speelde de CFO een centrale rol in de uitbreiding van het bedrijf, dat leidde tot een aantal overnames, integraties en de beursgang van Takeaway.com, de eerste Nederlandse tech beursgang sinds TomTom in 2016. Wissink was eerder CFO van snelgroeiend technologiebedrijf (NedStat) en werkte als venture capital-investeerder voor ABN AMRO en MeesPierson.  

Brent is het vierde lid van de raad van commissarissen. Hij sluit zich aan bij Robert Jan Galema, managing director bij INKEF Capital, Duco Sickinghe, managing partner bij Fortino Capital, en Rolf Bixner, partner bij Tablomonto.  

Over bloomon 

bloomon bezorgt verse seizoensbloemen rechtstreeks van de kweker bij de consument aan huis. Op basis van een abonnementenmodel kiest de klant zelf de grootte van de bos en de frequentie van de bezorging. De innovatieve aanpak van het bedrijf - 80 procent kortere supply chain dan een traditionele bloemist - garandeert exceptioneel verse bloemen van uitzonderlijke kwaliteit. 

bloomon haalde eind 2016 een recordbedrag van ruim 21 miljoen euro op in haar series B investeringsronde. Het bedrijf is inmiddels actief in Nederland, België, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Denemarken en - sinds kort - Frankrijk. De online bloemenservice werd eind 2014 opgericht door Patrick Hurenkamp, Bart Troost en Koen Thijssen (op de foto). Hun missie: happiness verspreiden met bloemen.

afbeelding van Bart Remmers
Door: Bart Remmers

Bart Remmers | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Bart