SAP en Google Cloud helpen bedrijven met snellere cloudmigratie- en bedrijfstransformatie

Redactie Baaz
Google Cloud sluit zich aan bij 'RISE with SAP'-programma en breidt beschikbaarheid van SAP-services op Google Cloud uit

Google Cloud en SAP SE (NYSE: SAP) gaan een uitgebreid strategisch partnerschap aan om klanten te helpen bij bedrijfstransformaties. Zo kunnen zij eenvoudig kritieke bedrijfssystemen naar de cloud migreren en Google Cloud-mogelijkheden op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning (ML) benutten.

Als onderdeel van de uitgebreide samenwerking wordt Google Cloud een strategische cloudpartner van het ‘RISE with SAP’-programma. De twee bedrijven werken zo samen om migraties van bedrijfsprocessen van klanten naar de cloud te versnellen. Daarnaast profiteren klanten van de geplande wereldwijde beschikbaarheid van meerdere SAP®-services en -producten op de betrouwbare, schaalbare cloudinfrastructuur en het snelle netwerk van Google Cloud. Dit betreft onder meer de SAP Analytics Cloud- en SAP Data Warehouse Cloud-oplossingen binnen het SAP Business Technology Platform (SAP BTP).

Diepgaande intergratie SAP en Google Cloud

“Google Cloud en SAP delen de toewijding om het succes en de groei van klanten te ondersteunen. We zijn verheugd om samen te werken met SAP en de digitale transformaties van bedrijven te versnellen met SAP op Google Cloud", zegt Rob Enslin, President bij Google Cloud.

“Met ‘RISE with SAP’ en diepgaande integraties tussen SAP en Google Cloud, stelt deze nieuwe samenwerking klanten in staat om hun meest kritieke bedrijfssystemen en applicaties naadloos naar een toekomstbestendige, veilige en low-latency-omgeving te migreren. Zo kunnen zij deze activiteiten duurzaam laten draaien in de schoonste cloud op de markt”, stelt Enslin.

Thomas Saueressig, lid van de raad van bestuur van SAP Product Engineering: “Klanten die hun reis naar een intelligente onderneming willen versnellen, selecteren het ‘RISE with SAP’-programma. Nu breiden we onze samenwerking met Google Cloud uit om het succes van onze klanten verder te vergroten. De integraties tussen SAP-oplossingen, SAP BTP en de Google Cloud-infrastructuur, en de mogelijkheden op het gebied van AI, ML en analyse, geeft klanten zowel de keuze die ze wensen als het innovatieve portfolio dat ze zoeken om hun bedrijven in de cloud te transformeren."

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen vanRedactie