Samsung onthult de 98-inch QLED TV,  een supergroot scherm voor in huis

Samsung onthult de 98-inch QLED TV, een supergroot scherm voor in huis

Redactie Baaz

Samsung breidt zijn toonaangevende QLED-reeks uit met zijn grootste TV tot nu toe

Samsung, al zeventien jaar op rij wereldwijd marktleider op het gebied van televisies[1], kondigt zijn nieuwe 98-inch QLED Q80C TV aan in de Benelux[2]. Hiermee breidt het bedrijf zijn premium TV-aanbod uit en zorgt het voor nog meer keuze in beeld en design.

“We merken dat de consument steeds meer behoefte heeft aan grotere schermen,” zegt

Tonnie van Schijndel, Senior Marketing Manager TV & Audio van Samsung Benelux. “We streven naar superieure producten die het leven van onze klanten verbeteren. Deze supergrote toevoeging aan onze QLED-reeks zorgt ervoor dat films voelen alsof je in de bioscoop zit, sportevenementen alsof je echt in het stadion bent en games alsof je je middenin de actie bevindt. Bij Samsung breken we de wereld van entertainment open, met baanbrekende technologie en geweldige contentpartners. We brengen elke ervaring tot leven.”

De 98-inch QLED Q80C

Beleef de volledige kracht van AI met de Q80C. De 4K Neural Quantum Processor maakt gebruik van AI Upscaling-technologie om de diepte en de scherpte te optimaliseren voor het grote scherm. In combinatie met Quantum HDR+-technologie, zorgt dit voor superieure zwart-levels en een fenomenale helderheid, zodat je elk detail haarscherp kunt zien. Dankzij het 100% kleurvolume[3] van Quantum Dot, kun je zelfs tijdens de helderste scènes van levendige, authentieke kleuren genieten, gevalideerd door PANTONE. Als je urenlang op wilt gaan in je favoriete content, kun je de belasting van je ogen verminderen door de EyeComfort-modus in te schakelen. Dit is een intelligente beeldinstelling waarmee je de helderheid en kleurtoon van het scherm automatisch aan kunt passen op basis van een ingebouwde lichtsensor en informatie over zonsondergang en zonsopgang. Als je 's avonds TV kijkt, vermindert EyeComfort de hoeveelheid blauw licht, zodat het beeld warmer en comfortabeler voor de ogen wordt.

Het ultradunne SuperSlim-design van de Q80C, dat wordt omlijnd door een strakke, dunne rand, past naadloos in elk huis. Maar de meeslepende ervaring zou niet compleet zijn zonder overtuigend geluid. Ondanks het dunne design van de TV, knalt het geluid er in hoge kwaliteit uit. Dankzij de ingebouwde Dolby Atmos kun je genieten van je favoriete programma's met 3D-bioscoopgeluid. Samsungs OTS (Object Tracking Sound) Lite zorgt ervoor dat je de actie echt voelt doordat het geluid met de actie op het scherm meebeweegt. Q-Symphony synchroniseert de TV en de Soundbar in perfecte harmonie, voor het ultieme 360 graden-geluid.   

Al je favorieten op één plek

Alle Samsung TV’s van 2023 zijn voorzien van Samsung Smart Hub, een intuïtieve gebruiksinterface die al je entertainment vanaf één plek toegankelijk maakt. Gamers hebben toegang tot de, Xbox Cloud Gaming app, een cloudgebaseerde app met games van ‘s werelds grootste ontwikkelaars, zoals Fortnite, Forza en Minecraft Legends. Games draaien heel soepel (4K@120Hz) met Motion Xcelrator Turbo+ van de Q80C. Speel cloud-games als een professional: FreeSync Premium Pro levert HDR-gaming met lage latency en zonder haperingen.

Kijken naar je favoriete TV-programma's? Super-size de enorme hoeveelheid entertainment op Samsung TV Plus, gratis op Samsung-TV's. Met Philips Hue Sync zorg je bovendien voor meeslepende en intelligente verlichting die prachtig synchroniseert met wat je kijkt of speelt.

De 98 inch heeft een adviesverkoopprijs van €7.999 en is beschikbaar vanaf 1 juli[4]. Tijdelijk wordt de TV aangeboden met een Samsung Dolby Atmos Soundbar (HW-Q930C).     

 

LEES OOK: Samsung lanceert Bespoke Jet™ AI aan

LEES OOK: Samsungs Bespoke Life 2023-evenement

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie