Samenwerking Informer boekhoudsoftware en go2UBL
Informer boekhoudsoftware en go2UBL zijn een samenwerking gestart.

Samenwerking Informer boekhoudsoftware en go2UBL

Redactie Baaz
Informer Software en go2UBL hebben hun krachten gebundeld op het gebied van kantoorautomatisering. Het doel van de samenwerking is om de verwerking van de online boekhouding verder te versnellen.

UBL

Reeds in 2010 is de Nederlandse overheid gestart met het stimuleren van UBL als de nieuwe standaard in elektronisch factureren. UBL, voluit Universal Business Language, is een serie universele afspraken over een elektronisch standaardformaat voor facturen. Dankzij UBL kunnen financiële documenten tussen bedrijven gemakkelijker worden verstuurd en misschien wel belangrijker, sneller worden verwerkt.

go2UBL

Ondanks dat steeds meer bedrijven elektronische factureren omarmen, verloopt de daadwerkelijke groei hiervan gestaag. Go2UBL stelt ondernemers in staat om digitale facturen en bonnen die niet in het standaardformaat staan om te zetten naar UBL. Dankzij deze omzetting kunnen de documenten vervolgens automatisch worden verwerkt in de boekhouding. Go2UBL maakt optimale verwerking van inkoopdocumenten in UBL laagdrempelig en betaalbaar. Rob Tolstra ceo van go2UBL: 'Vooral voor het micro- en klein mkb zijn scan-en-herken oplossingen een dure aangelegenheid, daarnaast is de herkenning en juistheid hiervan beperkt. Go2UBL converteert alle inkoopdocumenten tot een e-factuur. Zo heeft de verzender het genot van een pdf en de ontvanger het genot van een UBL.'

Sneller Boekhouden

Een van de pijlers van InformerOnline, het online boekhoudplatform van softwareontwikkelaar Informer, is 'sneller boekhouden'. Informer ziet met de samenwerking kans om zijn klanten financiële documenten nog sneller te laten verwerken. 'Succesvolle ondernemers zijn sneller en daar hoort een snelle boekhouding bij', aldus Remco Frühauf, ceo van Informer Software.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie