Ronald Doesburg (Shell Chemicals Europe) wint Young Captain Award

Redactie Baaz
Ronald Doesburg (39) van Shell Chemicals Europe is de winnaar van de Young Captain Award 2017.

Deze nationale erkenning voor de meest getalenteerde zakelijke leiders in het Nederlandse bedrijfsleven wordt dit jaar voor de dertiende keer uitgereikt. Doesburg ontving de Award namens de Minister van Economische Zaken & Klimaat uit handen van Bertholt Leeftink, Directeur-Generaal Bedrijfsleven & Innovatie. 

Doesburg is bij Shell als General Manager Base Chemicals verantwoordelijk voor het managen van vijf productlijnen op zes verschillende productlocaties, waarbij zijn team bulkchemicaliën levert en verkoopt aan de Europese chemische industrie. 

Doesburg stond in de finale met twee andere managementtalenten uit het Nederlandse bedrijfsleven: Stefan Wijnen, Manager Unit Hardwaren bij HEMA en Ahmet Eraslan, Vice President Consulting Services bij CGI. De Award werd uitgereikt in de aanwezigheid van 120 bestuurders en managers uit het bedrijfsleven en van de overheid.

//www.youngcaptainaward.nl/

Ronald Doesburg (r) van Shell met Young Captain 2016, Maarten Meijs (l) van Talpa Global (foto: Anko Stoffels)

Young Captain Award 2016

De winnaar van 2016, Maarten Meijs van Talpa Global, draagt de titel over na een intensief jaar als Young Captain. Hij is komend jaar voorzitter van de finalisten-alumni. 

Ronald Doesburg ontvangt als nieuwe Young Captain een op maat gemaakt netwerk- en opleidingsprogramma om zijn persoonlijke en professionele ontwikkeling in zijn weg naar de boardroom verder te ondersteunen. De finalisten van dit jaar treden daarnaast toe tot het netwerk van Young Captain finalisten dat sinds 2005 is opgebouwd. 

Nieuwe generatie leiders

De Young Captain Award wordt jaarlijks toegekend aan een businessleider die in een vroege fase van zijn of haar carrière al een grote invloed op de eigen onderneming heeft en getuigt van een visie op economisch en maatschappelijk vlak. De finalisten zijn de nieuwe generatie leiders, op weg om het gezicht van ondernemend Nederland te worden. 
 

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie