Automotive Hall of Fame eert Harold Goddijn met Mobility Innovator Award

Automotive Hall of Fame eert Harold Goddijn met Mobility Innovator Award

Redactie Baaz

Harold Goddijn, mede-oprichter en CEO van TomTom (TOM2), de specialist op het gebied van locatietechnologie, ontvangt de allereerste Mobility Innovator Award van de Automotive Hall of Fame. Goddijn kreeg de prijs uitgereikt ter ere van zijn bijdrage aan mobiliteit tijdens de 2020/21 Induction & Awards Ceremony.

Goddijn stond aan de wieg van een van de meest invloedrijke uitvindingen aller tijden: het oorspronkelijke, draagbare, gebruiksvriendelijke navigatiesysteem van TomTom, dat een van de snelst verkopende apparaten voor consumententechnologie in de geschiedenis werd. Sindsdien heeft hij TomTom van een start-up laten uitgroeien tot een toonaangevende wereldwijde specialist in locatietechnologie die slimme mobiliteit op wereldwijde schaal mogelijk maakt met zijn nauwkeurige kaarten, navigatiesoftware, real-time verkeersinformatie en API's.

Innovatieve navigatiehulpmiddelen  

"Deze prijs is een erkenning van het uitstekende werk dat Harold Goddijn heeft verricht door nieuwe technologieën en diensten te introduceren die mobiliteit herdefiniëren", aldus Automotive Hall of Fame-voorzitter Sarah Cook. "Door zijn visie en leiderschap profiteren maar liefst een miljard mensen wereldwijd van verschillende door TomTom aangereikte, innovatieve navigatiehulpmiddelen."

"Het is fantastisch om deel uit te maken van de grootste mobiliteitsrevolutie sinds de uitvinding van de auto", aldus Harold Goddijn. "Hoewel deze prijs een geweldige mijlpaal is, zal TomTom complexe uitdagingen blijven aangaan om te strijden voor een wereld met veiligere, schonere en minder drukke wegen."   

Andere prijswinnaars   

Goddijn bevond zich in goed gezelschap; Lewis Hamilton, zevenvoudig F1 wereldkampioen, werd onderscheiden met The Distinguished Service Citation Award. Andere ingewijden in The Automotive Hall of Fame waren onder andere: Mong-Koo Chung, voorzitter en CEO van Hyundai Motor Company; Jay Leno, autoliefhebber en presentator van de serie Jay Leno's Garage op CNBC; Helene Rother, een van de eerste vrouwen die zich bezighield met auto-interieurontwerp voor General Motors; en CR en Frederick Patterson – oprichters van CR Patterson & Sons, het eerste en enige autoproductiebedrijf dat door Afro-Amerikanen werd gerund. 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie