Rich Soja benoemd tot Global Head of Marine bij Allianz Commercial

Rich Soja benoemd tot Global Head of Marine bij Allianz Commercial

Redactie Baaz

Allianz Commercial bevestigt een belangrijke benoeming in het wereldwijde managementteam van Specialty met onmiddellijke ingang. Rich Soja, momenteel Head of Inland Marine/Regional Head of Marine North America, wordt benoemd tot Global Head of Marine en rapporteert aan Gordon Browne, Global Head of Specialty. Soja blijft toezicht houden op zijn regionale verantwoordelijkheden voor Noord-Amerika en de binnenvaart totdat op een later tijdstip een opvolger wordt benoemd.

Rich Soja heeft meer dan 35 jaar ervaring in maritieme verzekeringen en is sinds 2017 werkzaam bij Allianz Commercial in zijn huidige leidinggevende rol. Voordat hij bij Allianz Group in dienst trad, bekleedde hij in toenemende mate leidinggevende functies op het gebied van Marine underwriting bij Chubb, Aspen Insurance en Tokio Marine.

Soja's voorganger, Ulrich Kadow, kreeg in december 2023 een nieuwe functie bij Allianz Commercial als Global Head of Product Management and Underwriting Transformation. Hij en zijn team richten zich op het benutten van het potentieel van technologie en digitalisering ten behoeve van Allianz Commercial, zodat verzekeraars risico's kunnen beoordelen en klanten en makelaars zo effectief mogelijk van dienst kunnen zijn.

Gordon Browne, Global Head of Specialty bij Allianz Commercial, benadrukt het belang van de benoeming: "Ik ben absoluut verheugd dat Rich zich bij het managementteam voegt voor deze sleutelpositie. Met zijn uitgebreide kennis van zowel onze business als de Marine sector is hij perfect in staat om voort te bouwen op de uitstekende basis die Ulrich Kadow met het team heeft gelegd en onze Marine business in de toekomst te leiden."

Allianz Commercial heeft een uitgebreide wereldwijde Marine portefeuille, die casco- en aansprakelijkheidsrisico's, vracht en (in Noord-Amerika) binnenvaart dekt en klanten ondersteunt van kleinere bedrijven en particuliere scheepseigenaren tot de grootste internationale blauwwatervloten en logistieke operators.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie