Renault's toekomsthuis naar Dutch Design Week

Renault's toekomsthuis naar Dutch Design Week

Redactie Baaz

Renault toont het SYMBIOZ-huis tijdens de Dutch Design Week, die van 20 tot en met 28 oktober in Eindhoven gehouden wordt. SYMBIOZ, bestaande uit een huis en een auto, maakte vorig jaar op de IAA in Frankfurt zijn werelddebuut.

Nu kunnen bezoekers van de Dutch Design Week het huis bezoeken en ervaren hoe SYMBIOZ en zijn omgeving in de toekomst met elkaar kunnen communiceren. 

Met het SYMBIOZ-concept toont Renault zijn visie op de auto en zijn rol in de samenleving tot 2030: elektrisch aangedreven, autonoom, verbonden en volledig in het leven van de mens – en dus ook in zijn huis – geïntegreerd. Renault heeft de SYMBIOZ-auto en het huis fysiek met elkaar verbonden en het aantal manieren waarop ze met elkaar communiceren enorm vergroot.

Renault opent SYMBIOZ-toekomsthuis tijdens Dutch Design Week
SYMBIOZ-huis Renault

Het SYMBIOZ-huis is 21 meter lang, 7 meter hoog en 8 meter breed. Het is voor Renault ontworpen door Marchi Architectes, een van de belangrijkste bureaus in Frankrijk. Het bedrijf heeft de warme, rond mensen gecentreerde benadering die ook in het design-DNA van Renault centraal staat. Het huis heeft twee verdiepingen. 80 procent van de rechthoekige begane grond bestaat uit helder glas, om zo veel mogelijk licht binnen te laten. Het huis heeft geen pilaren of muren, om beweging te vergemakkelijken en om een plek voor de SYMBIOZ-auto in de huiskamer te bieden. Van buitenaf is de binnen geparkeerde auto zichtbaar.

Autonome, verbonden auto

De Renault SYMBIOZ is een elektrisch aangedreven auto, die autonoom is en volledig verbonden met de omgeving. Bestuurder en inzittenden genieten van een interieur dat aanvoelt als thuis en dat speciaal voor autonoom rijden is ontworpen. Onderweg is de auto een verlengstuk van thuis. Als de auto in huis geparkeerd staat, doet hij dienst als een extra, mobiele, multifunctionele kamer.

Renault opent SYMBIOZ-toekomsthuis tijdens Dutch Design Week
De slimme verbinding tussen auto en huis is permanent. Inzittenden profiteren van optimaal gemak en plezier in hun digitale leven. Via het Internet of Things (IoT) is de SYMBIOZ-auto ook verbonden met open automatiseringstechnologie. Op deze manier is slimme communicatie tussen de auto en spullen thuis mogelijk.

Het SYMBIOZ-huis staat op het Ketelhuisplein in Eindhoven en is tussen 11:00 en 18:00 uur te bezoeken.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie