Renault Triber onthuld

Aimée van Vuuren
Het duurde even maar Renault heeft een nieuwe SUV gelanceerd: de Renault Triber. Het Franse merk heeft er naast de Captur, Kadjar en Koleos dus nu een nieuwe SUV bij.

Renault Triber

De onthulling vond plaatst in India. Overigens niet gek dat deze markt in het achterhoofd zat bij de Franse autofabrikant. Renault is namelijk zeer optimistisch over de Renault Triber op deze markt. Ze verwachten dat er de komende drie jaar zo’n 200.000 exemplaren van de Triber worden verkocht in India.

LEES OOK: Mogelijke fusie Fiat Chrysler en Renault

Specificaties

De nieuwe Renault Triber is 3,99 meter lang, 1,62 meter hoog en 1,55 meter breed. Er is plek voor zeven inzittenden. Qua design past de Triber goed bij de rest van het Renault-gamma. De onderkant heeft een bodemspeling van 18,2 centimeter. Deze wijkt dan ook behoorlijk af van de andere modellen die Renault heeft uitgebracht. Tevens is er een 8 inch display op in het middenconsole geïmplementeerd met een infotainmentsysteem.

De derde rij is uitneembaar welke zorgt voor flink wat bagageruimte, in totaal zo’n 625 liter. Mocht je wel met zeven inzittenden rijden is er maar 84 liter bagageruimte beschikbaar. De Renault Triber heeft een 1,0-liter driecilinder benzinemotor. Deze levert 72 pk en 96 Nm. Het is gekoppeld met een handgeschakelde vijfversnellingsbak maar kan ook uitgerust worden met een gerobotiseerde handbak.

Bekijk voor een betere impressie hieronder de foto's van de Renault Triber.

afbeelding van Aimée van Vuuren

Aimée van Vuuren | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Aimée