Nieuwe autoreus in aantocht?

Mogelijke fusie Fiat Chrysler en Renault

Aimée van Vuuren
Het Italiaanse bedrijf Fiat Chrysler Automobiles is in gesprek met de Franse branchegenoot Renault over een mogelijke fusie tussen de autofabrikanten. Spreken we hier over een toekomstige autoreus?

Samenwerking goed idee

Het is een goed idee om de samenwerking aan te gaan. FCA verdient veel geld in de Verenigde Staten door de vraag en belangstelling naar grote pick-uptrucks en Jeeps. Waar FCA geld verliest in Europa, loopt Renault voor in Europa met de innovatieve vorm van rijden: elektrisch en zuinige verbrandingsmotoren. De fusie van deze autofabrikanten ziet er dus zeer winstgevend uit. Ook is bekend geworden dat de aandeelhouders van zowel Fiat Chrysler als Renault een gelijkwaardig belang hebben wanneer de samenwerking door zou gaan.

Lees ook: Handjes van het stuur: de toekomst van zelfrijdende auto’s

Gevolgen autobranche

FCA en Renault hebben samen een marktwaarde van 32 miljard euro. Het is de grote droom geweest van de recent overleden topman van FCA, Sergio Marchionne. Hij wilde graag een grote speler worden in de autowereld en meende dat je als fabrikant minstens 10 miljoen auto’s per jaar moet produceren om de investeringen te kunnen betalen die tegenwoordig nodig zijn om innovatie toe te passen.

Als de fusie door gaat, zal de autoproducent ongeveer 9 miljoen auto’s kunnen produceren en zal het de derde autoproducent van de wereld worden.

afbeelding van Aimée van Vuuren

Aimée van Vuuren | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Aimée