Readly haalt 90% van duurzaamheidsdoelen en stimuleert DEI-initiatieven

Readly haalt 90% van duurzaamheidsdoelen en stimuleert DEI-initiatieven

Redactie Baaz

De digitale magazine- en krantenapp Readly heeft zijn laatste duurzaamheidsrapport aangekondigd met inzichten in de ESG-prestaties van het afgelopen jaar. Het rapport laat zien dat Readly in 2023 90% van haar gestelde duurzaamheidsdoelen heeft gehaald. Hoogtepunten zijn onder andere een toename van 5 procent in dagelijks actieve gebruikers op de app en een stijging van 12% in gebruikersbetrokkenheid. De prestaties sluiten aan bij het doel van Readly om de consumptie van journalistiek te verhogen en lezers in staat te stellen om vermaakt, geïnformeerd en betrokken te blijven.

Het totale digitale lezen op Readly gedurende 2023 resulteerde in een geschatte vermindering van CO2-uitstoot overeenkomend met ongeveer 18.200 ton CO2e. Dit is een stijging van 10% ten opzichte van 2022.

“We zijn blij om deze resultaten te zien van onze inspanningen op het gebied van duurzaamheid, in het bijzonder met betrekking tot het aanzetten van digitaal lezen. De voortdurende inzet van ons team zorgt ervoor dat onze abonnees op een milieuvriendelijke manier kunnen blijven genieten van een verscheidenheid aan kwaliteitsjournalistiek. We zullen ons product blijven ontwikkelen en mensen aanmoedigen om de content in de app te verkennen, en nog meer tijd met ons door te brengen’’, zegt Philip Lindqvist, CEO van Readly.

In 2023 verhoogde Readly hun inzet voor diversity (diversiteit), equalty (gelijkheid) en inclusion (inclusiviteit), oftewel DEI. Er werd een speciale DEI-commissie opgericht, bestaande uit vertegenwoordigers van verschillende afdelingen, om educatie te stimuleren, gebieden voor verbetering te identificeren, doelstellingen vast te stellen en de voortgang te rapporteren. Deze aanpak omvat de integratie van DEI-principes in het beleid van Readly, procedures en besluitvormingsprocessen.

“Volgens onze recente interne enquête heeft 53% van onze werknemers een diverse internationale achtergrond, wat de verscheidenheid aan culturen binnen ons team onderstreept. In de toekomst richten we ons op het benutten van de kracht van deze verschillende perspectieven om een volledig inclusieve omgeving te creëren. We hebben een werkplek voor ogen waar iedereen wordt aangemoedigd om zich persoonlijk te ontplooien en ook in staat wordt gesteld om een belangrijke bijdrage te leveren aan ons bedrijf door gebruik te maken van hun unieke achtergrond en standpunten’’, zegt Ranj Begley, Chief Content Officer en voorzitter van de DEI-commissie. 

Andere prestaties omvatten een test lancering van audiofunctionaliteit en het uitbreiden van het portfolio van de beschikbare inhoud voor telefoonformaat. Deze initiatieven zijn gericht op het verbeteren van de flexibiliteit van de leeservaring, waardoor meer lezers meer mogelijkheden krijgen om toegang te krijgen tot kwaliteitsjournalistiek.

Het enige doel dat niet werd bereikt volgens de evaluatie van 2023 betreft de uitstoot die werknemers met zich meebrachten met hun zakenreizen tussen de wereldwijde kantoren van Readly (+7%). Ondanks de uitdaging die Readly’s aanwezigheid in meerdere landen met zich meebrengt voor het terugdringen van vliegreizen, bleef de totale uitstoot in 2023 ongeveer vier keer lager dan vóór de pandemie. Om deze uitdaging aan te pakken, zal de focus in 2024 verschuiven naar het promoten van internationale treinreizen als een duurzaam alternatief, hierbij worden werknemers aangemoedigd om klimaatvriendelijke opties te verkennen.

De belangrijkste bevindingen van het rapport zijn onder andere:

 

  • In markten waar Readly de keuze van de leverancier controleert, steeg het aandeel hernieuwbare elektriciteit tot 56% (46% in 2022), waardoor het totale aandeel hernieuwbare energie (elektriciteit, verwarming en koeling) van 78% werd bereikt (68% in 2022). Dit leidde tot een opmerkelijke daling van 13% in energie-intensiteit per FTE in 2023 ten opzichte van 2022, wat het derde opeenvolgende jaar van daling markeert.
  • Volgens het wereldwijde gebruikersonderzoek van Readly onder 6000 abonnees, zegt 85% van de respondenten dat ze het belangrijk vinden dat de journalistieke inhoud die zij lezen zo divers mogelijk is. 42% zegt dat het gebruik van Readly hun kennis en begrip heeft vergroot.
  • Readly staat voor het derde achtereenvolgende jaar op de Groene Lijst in The Allbright Report 2023, waarin genderdiversiteit onder beursgenoteerde Zweedse bedrijven wordt gevierd. Readly heeft een 50/50 genderverhouding in het Senior Leadership Team en onder managers.
  • In 2023 heeft Readly een interne DEI-commissie opgericht om diversiteit, gelijkheid en inclusie te verbeteren. Uit een intern onderzoek bleek dat 53% van het personeelsbestand een internationale achtergrond heeft.

Het Readly Duurzaamheidsverslag is beschikbaar op: https://corporate.readly.com/about-us/sustainability/

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie