Readly tekent contract met BurdaVerlag

Readly tekent contract met BurdaVerlag

Redactie Baaz

Readly, de Europese marktleider in digitale kranten- en tijdschriftabonnementen, breidt zijn catalogus uit met 39 titels van BurdaVerlag. "Met de gerenommeerde tijdschriftenmerken van BurdaVerlag versterken we belangrijke categorieën op ons platform zoals Fashion & Beauty, Beroemdheden & Entertainment, Nieuws & Politiek en Kids, en bieden we onze lezers nog meer toegevoegde waarde", zegt Jan-Sebastian Blender, Head of Content DACH, IT & NL en Managing Director DE bij Readly.

Readly-abonnees hebben nu toegang tot de digitale edities van populaire tijdschriften zoals Bunte, Focus, Instyle, Mein schöner Garten en Slowly Veggie als onderdeel van hun all-youcan-read abonnement. In totaal zijn er 39 Burda-titels aan het platform toegevoegd, waardoor het Duitstalige aanbod nu in totaal 1.302 tijdschriften en 16 kranten omvat. Met 72 miljoen gelezen nummers in 2022 en een aandeel van 38,6 procent in de netto-omzet in Q4 van 2022 is Duitsland de grootste markt voor de Europese marktleider op het gebied van gedigitaliseerde kranten en tijdschriften.

“Door ons portfolio uit te breiden met de Burda-tijdschriften spelen we in op de wensen van veel van onze lezers. De samenwerking met BurdaVerlag is een grote aanwinst voor Readly wat betreft onze grootste en snelst groeiende kernmarkt. We zijn des te meer verheugd dat we onze abonnees de populaire Burda-publicaties kunnen aanbieden. Nadat we in 2022 veel nieuwe uitgevers op Readly hebben verwelkomd, tonen onze gegevens overduidelijk aan dat bekende titels snel een groot lezerspubliek verwerven en inkomsten genereren. Het is geweldig om het nieuwe jaar te beginnen met dit fantastische nieuws", aldus Jan-Sebastian Blender.

BurdaVerlag zal profiteren van de inkomsten, distributievolumes en digitale zichtbaarheid van zijn inhoud op het Readly-platform. Via de analysetool "Readly Insight" krijgt het toegang tot meer dan 50 miljard door Readly verzamelde datapunten, waardoor de uitgever een nog beter inzicht krijgt in de digitale gewoonten van zijn lezers.

“Door BurdaVerlag-titels beschikbaar te maken op Readly, maken we ons gevarieerde aanbod van tijdschriften snel en gemakkelijk toegankelijk voor een bredere doelgroep. Deze stap betekent een hoogwaardige aanvulling op de digitale beschikbaarheid van onze titels, waardoor we nieuwe mensen bereiken en waardevolle inzichten krijgen in het gedrag van onze lezers", aldus Dietz Tönnies, Hoofd E-Commerce & Business Development bij Burda Brand Sales.

Ook de Nederlandse uitgever Leisuretravelmedia heeft zich deze maand aangesloten bij Readly. Hierdoor zijn onder andere de tijdschriften A World of Culture, Dream Hotels, Eilandleven, STEDEN!, Stedenreis reisspecials, Regio reisspecials, Wereld van Wandelen, Wereld voor Fietsers, Your Wellness, Nepal Magazine, Landschappen van de Wereld, Steampunk Barcelona en Street Art Magazine te lezen op het digitale platform. 

Andere nieuwe internationale uitbreidingen zijn de Franse uitgever Publihebdos met 65 regionale Franse titels, de Engelse National Geographic Little Kids, MAXIM Australia en MAXIM New Zealand. Tenslotte heeft ook het populaire Engelse wetenschappelijke en technologische tijdschrift New Scientist zich recentelijk aan Readly verbonden.

Over Readly

Readly is de Europese categorieleider voor digitale tijdschriften. Het bedrijf biedt een digitale abonnementsservice waarmee klanten onbeperkt toegang hebben 7.000 tijdschriften en kranten. Readly heeft abonnees in meer dan 50 landen en content is beschikbaar in 17 verschillende talen. In samenwerking met 1200 uitgevers wereldwijd digitaliseert Readly de tijdschriften- en krantenindustrie. In 2022 bedroeg de omzet 592 miljoen SEK. Het Readlyaandeel is genoteerd aan Nasdaq Stockholm.

Ga voor meer informatie naar corporate.readly.com

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie