Range Rover Velar ondergaat waanzinnige upgrade

Geert van der Klugt
Land Rover bevestigt de beschikbaarheid van de Range Rover Velar SVAutobiography Dynamic Edition. De wagen vormt een verfijnde toevoeging aan de welbekende Range Rover Velar-serie, stelt je € 171.760,- lichter en huist een 5,0-liter V8 Supercharged-motor met 550 pk aan vermogen.

Beschik je over het torenhoge besteedbare bedrag dat vereist is voor de aanschaf, dan is de kans aanwezig dat je reeds in een krachtbak rijdt: mogelijk anticipeerde Land Rover dit, aangezien de SUV in een kleine oplage wordt geproduceerd.

LEES OOK: Kia e-Niro: volledig elektrische auto

Range Rover Velar

Ten opzichte van voorgaande Velar’s, wordt De Range Rover Velar SVAutobiography Dynamic Edition geleverd met een aantal aanvullende eigenschappen.
 

  • 5,0-liter V8 Supercharged-benzinemotor, 550 pk
  • Sportstuur, bedieningsknoppen, infotainmentsysteem
  • Exterieurdetails, waaronder geoptimaliseerde aerodynamica en koeling
  • Carrosseriekleur Satin Byron Blue
Michael van der Sande, Managing Director bij Land Rover: ‘De ontwikkeling van de nieuwe Range Rover Velar is precies de taak waar onze afdeling, Special Vehicle Operations, voor in het leven geroepen is. De uitdaging lag in de verhoging van prestatie, zonder daarvoor in te leveren op compositie, capaciteit en verfijning – eigenschappen waar de Range Rover Velar voor ontwikkelt en geprijsd is. Dit is ons gelukt: het resultaat is een briljante balans tussen pragmatiek, vermogen en comfort – een wáre SUV voor elke gelegenheid.’

De Range Rover Velar SVAutobiography heeft een uniek motorgeluid dat, volgens Land Rover, met geen enkele andere SUV te vergelijken is. De benzinetank bedraagt 82 liter aan inhoud en de bak heeft een aanzienlijke actieradius van minimaal 483 kilometer. De SUV is verkrijgbaar in zes verschillende kleuren. Aanvullende informatie vind je hier.

afbeelding van Geert van der Klugt

Geert van der Klugt | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Geert